Monday, August 23, 2010

Entry balasan untuk blog Aku Mencari cinta

Entry Jgn Malu Mengaku Bodoh dr blog Aku Mencari Cinta mmg best.. so aku pun terpanggil le untk menkepohkan diri ttg isu bodoh,memperbodohkan or diperbodohi...hek hek...

mmg kite x patut berbohong semata2 untuk berlagak sombong or nk jd Prof serba tahu... kalo x tahu..kate jek x tau..tp ade jgk setgh2 situasi yg x membolehkan kite berkata...TAK TAHU...hahhahha... hah..jgn salah faham..ni cume pandangan aku dr segi akademik jek...hek hek...kire pandangan n pendpt professional aku lah sbgai tenaga pengajar selama ni...kite tgk situasi kat bwh ni:

Dialog 1: dalam kelas Bahasa Inggeris

Ali: Madam, ape makne predicament?
Madam: ooo.... soalan yg hebat tu...bagus Ali, ade sesape yg tahu makne predicament?
*kalo anda bernasib baik ade yg tau makne tu...kalo xde..gune strategi ni plak*
Madam; ok..sesape ade kamus? Madam xnak senang2 jek bg jwpn...(heeeeeee...pdhal madam pun xtau ape makne perkataan tu).. tp nk seme org berusaha dptkan jwpan...rujuk kamus ye...

Dialog 2: Semasa sesi Viva

Panel: Could you explain the term 'equilibrium' used in ur writings and why do you choose the term?
Pelajar: The term equilibrium means bla bla bla ... as mention by Halliday...bla bla..bla (goreng jek..pdhal xtau jwpn sbnr dia..)


Kadang kala kite kene gak tunjuk pandai..dlm dunia yg serba serbi bersaing ni..ade kale kite kene licik..tunjk pandai.. tp bukan bermakne kite menipu..betol x kalo aku kate org yg pandai bercakap dia lebih berjaya dlm hidup. xkire lah kalo dia menipu pun...mcm skim cepat kaye tu kan?nape bykkk kali org2 tertipu..sbb org tu pandai cakap..meaning pandai menipu... tp org yg pandai cakap gak x semestinyer menipu..ade kalanyer..dia cume x bgtau hal sbnr jek..hek hek...maybe untk tujuan kredibiliti dan maruah diri dia gak... or untuk tujuan masa depan?sbb kalo dia terlalu jujur ms tu n purely bgtau yg dia x tau kpd jwpn tu maka dia akn terlepas peluang?so dia terpakse le corner ikot lain..heeee...x bg jwpn x tau...tp goreng le ape yg patut...


dalam kehidupan aku... mmg byk kali le aku mengelak dr memberi jwpn x tau...malahn aku rasa dah jd terbiase plak utk tidak bg jwpn TAK TAHU pd ape2 soklan pun...sbb..aku xnak menghampakan org yg bertanye tu... at least aku bg alternatif ke arah mencari jawapan tu...so dlm ms yg sama bile aku dpt soalan yg aku TAK TAHU nk jwp... aku jgk berusaha utk mndptkan jwpn..just in case org tu tanye balik kt aku...nguhahahha...or just in case org lain lak tanye mende yg sama pd aku...cthnyer soklan kuiz minggu lepas..nguahhahha...soklan "progressive syllabus in education" hape mende pun akku xtau...wakakakka...so for the mean time aku goreng jek la jwpn tu..hek hek...tp balik2 jek aku trus on tenet..cari mende tu..so cube kuor lagi soklan tu..hak hak..kompom aku jwp berkajang2...ekekkeke....



persoalannyer???ntah aku pun xtau mcm mn nk relatekan dr segi agama..tu kire menipu gak ke? dose gak ke? hurmmm..aku bkn pakar dlm bidang dose pahle ni..ape yg ade dlm dada..cukup2 mkn jek utk diri sendrik dan kdg2 aku bgtau le pendpt aku mengikut persepsi aku..maybe aku rs betol..maybe actually mende tu salah n aku xtau... apepun..as long as..aku x mudaratkan makhluk ALLAH yg lain...aku kire ok lah kot?

p/s; Selalu berdoa moga2 di berikan hidayah dan petunjuk dlm menjalani takdir ALLAH setiap hari...amin...

Sunday, August 22, 2010

Entry menemplak En. Ben Ashaari..

Hari ni kejenyer asik blogwalk jek sesambil wat assignment...hahaha...hasilnyer...x sampai 5% assignment tu siap mnjelang kul 4pm ni..tp..entry aku ni mcm2 le plak...wakakka...ok... ni psl salah satu entry dr blogger popular..En BEN ASHAARI... dia ni mmg amat le diminati oleh anak sedara aku si caca.....bdk caca tu kire die hard fan dia lah... hak hak...

ok..x aku igt tajuk entry dia..ade dia citer psl dia ikot wifey dia g shopping and ms wifey dia tgh try pants kt fitting room tu ade le sorang mamat taf tu duk terjerit2 pggl "yang!yang!" sbb mamat taf tu igt wife dia ade kt dlm fitting room tu.. gitu lah lebih kurang citernyer... and Ben komen psl singkatan nama yg di panggil tu.."yang"...singkatan dr ape?sayang ke?heeeeeeee.... pd Ben kalo nk pgl ..kene lah pgl penuh..sayang oh sayang... sbb xde lak org sebut cinte jd inte jek kan?

well en Ben..maybe hang xkan bc pun entry ni..hak hak hak..tp saje jek ai nk sorekan rs hati ai ni... pd aku pgl le hape pun..yg penting nada n niat si pemanggil tu... tp elok lah kirenyer kalo suami istri tu pgl le dgn pglan manje... x kire la...yang ke..sayang ke...anje ke..manje ke...inte ke...cinter ke..uchuk ke..busyuk ke..acham ke..masyam ke..ape lah..jgn le pgl nama..cian...sape lg nk pgl kite ni ngn nama manje n ngade2 tu yg direkacipte ms kite tgh hangit bercinter kan? kalo x suami2 kite ni..ye x?


Dlm famili aku bleh kate seme panggey istri dia yang..termasuk le abah aku..huk huk..oppss..kecuali bang long..dia panggil kak long aku dgn nama jek..xtau nape... tp yg istri2 seme panggil abg kt somi dia..xde lak nk panggil nama kan?hek hek..hahhh..mak aku lagi lah..panggil abah aku yang tau!!!hahahha..sampai dah tua ni tau!!kagum kan?? hek hek...xde lak anak2 or abah aku sendrik nk rs gelik ke dah tetua ni msih lagi di pggl yang...ngeeeeeeeeeeeeee.......kalo dah seme berkumpol kt umah mak tu..rsnyer mcm kak long jek selamat...hahah..sbb xde lah bile dgr jek perkataan 'yang' tu..seme org menoleh!!!hahahha...xde lahh...kan ke kite kenal sore somi memasingggg....bau kentot pun kenal..inikan plak sore..hik hik


bg aku..x penting ape yg org lain rase ttg nama yg dipanggl tu..yg penting org yg dipanggil dan sipemanggil tu sama2 saling fhm ape maknenyer..kwn aku penah kate...kat kelantan kalo 'awok' tu selalu digunakan utk kate ganti 'yang' hahahha... kalo  kite yg x brape tau tu..dgr lee..org pggl ..'wok!ooowok!"... isk..ape le pgl nama burok tu yek?? tp penting ke pendpt org lain??heeeeee....

I wonder En Ben panggil ape kt wifey dia yek??


~out~

Umrah yang Mabrur...

Td aku tgk bidio ttg artis...bidio tu highlight ttg betapa lah kite ni dah sampai ke akhir zaman bile artis2 ni mnjd sanjungan kite... Astagfirullah..terdetik di hati..aku ade sanjung artis x? bkn ape..just to check myself...ade x aku ni tergolong dlm umat2 dan hamba2 ALLAH yg terlupe?hurrmmm...setakat ni..mengikut evaluation aku sendrik la... xde lah aku tahap sanjung artis...

Artis?selebriti? bg le nama ape pun...aku just ske tgk citer or muvi yg depa berlakon..tp trus trg kate...artis Mesia mmg aku x brape minat sbb...aku mmg x brape tgk Muvi Melayu...bkn berlagak..tp..cume aku ni agak memilih..apetah lagi aku bkn kaki wayang...so once in a while kalo aku tgk wayang..aku nk duit aku yg RM8 tu berbaloi2...so instead of tgk muvi melayu..i go for Hollywood muvi...jgn kate aku x sokong filem mesia..cume aku rs..filem mesia blom berape nk berbaloi utk my hard earn money...

ok..kembali pd isu aku td... byk artis yg dah g umrah...pastu balik2...sama gak..xde perubahan...agaknyerkan..ape tujuan depa g umrah yek? kalo balik ke tanah air xde perubahan? cth yg plg best la..berdasarkan bidio yg aku tgk td..Rosnah Mat Aris..makcik tu balik2 umrah..makin2 ngn rambut belond bagai... pastu dia kate..dia xnak hipokrit kate balik umrah trus jd baik sbb dia masih gak mcm tu... hurmmm...beristigfar aku skejap... hidayah ALLAH blom sampai pd dia..kasihanilah dia YA ALLAH...

Few months ago ade kwn aku g umrah... aku ucapkan kt dia..semoga mendpt umrah yg MABRUR... dia senyum jek... mudah2an... sellau org kate Haji yg MABRUR..org x kate umrah yg MABRUR...tp nape org x kate mcm tu ek?

ade org kate umrah tu umpama haji kecil..tp istilah umrah tu sbnrnyer makne dia "melancong" or 'melawat' kalo x silap aku la...so kalo niat kite betol..kite g melawat tanah suci supaya kite mendpt keberkatan ALLAH...supaya perjlnan hidup kite sentiasa dipandu, supaya kite sentiasa mendpt hidayah drNYA..hurmm.. agaknyer..artis2 tu mmg betol2 g Mekah utk melancong yek? g shopping2 or tgk2 tpt org...xde bezanyer mcm g Paris ke..London ke kan? sbb tu le balik depa2 ni sama jek stylonyer...


ASTAGFIRULLAH.... jgnlah zuriat dan waris aku terjebak dlm dunia mcm tu.... amin..

bLog kene curi..

ni kes curik idea org dr blog...aiseyy... aku ni xde le minat sgt blog2 resepi ni..tp kalo buntu paler nk masak..aku korek gak blog2 yg ade resepi..bergune...baru jek ni aku g blog Mat Gebu... dia story mory the morning glory psl resepi dia yg kene cilok..aiseyy...cian..yg klakonyer..si pencilok tu kopi siap ngn picture skali..hahahha....

aku rase kalo kopi resepi tu ok jek kot..sbb rate2 resepi mcm sama jek kan?tp edit2 le skit..tp kopi picture skali? dah jd serupe la plak mcm blog asal...patut hape tuann punyer marah...pastu bg le krdit skit ke tuan asal...cari le kelainan skit...

psl gambo ni...errrrrrrr..... aku selalu amik gambo2 dr en. google images tu..salah x? huhuhu...

ok nk bc psl rungutan En Mat Gebu..klik le bawah ni...


Dapur Tanpa Sempadan...: LAGI BLOG CURI RESIPI!!!...TAK SERIK-SERIK!..: "- Sent using Google Toolbar"

24 hours Facebook...

Harini bgn sahur mcm biase... kul 4am td... kemas2 dapur n start panas2 ape yg patut..kejut2 org yg patut mkn n seme selesai dlm jam 5.00am..igtkan nk tido..tp tingat lak ade assignment due 30 Ogos ni...so..maybe elok kalo aku start jenguk2 ape nk buat ngn mende tu kan?

pas2 tgk2 mende tu..alahaii....payah le plak otak ni nk gerak nk start idea wat review tu..so onkan tenet...hurrmm...skit jek aku search source utk syllabus review tu...after that...onkan FB laa....hahaha...memula tu sesaje jek..nk tgk2..pehtu..eh ..eh..ramai le plak menegur...hahahha...depa ni x tido ke...??? rata2 tgh bersahur or baru abis sahur...

ni first time aku on FB ms tgh2 mlm buto..eh...or...tgh subuh2..x sangka lak FB ni 24-7 ade org on eh? hahahha.... instead of nk online kejap jek..jd sampai subuh le plak sbb layan2 peminat..ecehhhhhhh..peminat tuh... hak hak...

~out~

Saturday, August 21, 2010

posing teRbaik...

Kalo korang bergambo...pose yg mcm mn selalu jd pujaan hati korang??? korang pasan x?kdg2 bile time bergambo kite selalu nk bg pose yg sama....hahhaha...aku baru pasan...seme pic aku paler aku mcm senget skit..ekekek...xtau lah...xkire le aku bergambo berdepan ke..dr tepi ke..mesti paler aku nk teleng skit dr kedudukan asal... ahakss...


agak2 kan.... pose ape yg menarik ek kalo kite bergambo?yang aku pasan..kalo model2 tu..comfirm dia akan bergambo tahap melentik2 kan body nyer..ahaks...mcm pic kt bwh ni..mai tgk..





haaaaaaaaaaahhh..ade gak model yg ske wat ciri2 nyorok mcm pic kt bwh ni...





or....ade yg wat gaya mcm ni x?

hurrmm...kalo bby comei le..kalo org tua...korang rs comei x?ahakss...


ade jgk sestgh tu ske jek nk tayang hidung dia.....

oppss....dan gigi dia...huk huk...


mcm2 gaya posing lah....ikot taste masing2...yang ske tayng prot pun ade!!!

 


wutever pose yg kite bg pun...kite tetap photoGEDIK kan??? hahahhah....

~out~


Thursday, August 19, 2010

Astro oH Astro...

Baru jek last week aku potong HBO aku...kunun2 nk jimat le..so instead of bayar RM89.90 sbln..aku igt nk cut kos le..tglkan RM49.90 jek..yakni tgl pakej famili n 2 mini pakej..learning n kartun tu...tup tup..En Dell bising... x best le xde HBO yang!! ..memula aku wat pekak jek la..eleehhh.... aku yg byr bill ske ati aku lah..ahaks... pastu senyap jap... lege...maybe dia dah bleh adapt ngn xde HBO tu..ahaks...


pastu dgr lak kak long komen..x best le tgk astro skng sbb dah xde HBO...hampeh tol le..ade lak supporter EN Dell ni... kak ngah jek x bising sbb aku x dilit akaun kartun tuh..sbb dia sorang jek ngn adik ske tgk kartun... aku ni lg le..dr dulu tingin nk channel bio ngn crime scene tu tau...x dpt2..iye la..sbb aku yg byr bill...so aku kene le kire bajet aku kan??

mlm td kul 10pm baru sampai umah... sbb ade kelas...actually kelas tu abis jam 6pm..sempat nk balik awal..in fact tu le plan awal aku..kunun2 nk lalu highway..pastu aku bleh lak sesat...wakakkak...sampai ke Taman Mutiara Rini nun...pusing punye pusing dkt 40mins baru aku jumpe balik jln ke UTM..pastu nampak signboard ke Pontian..so..xnak amik risk cari lorong masuk highway n end up sesat lg..aku pun ikot jln lama...elok2 sampai pekan nanas waktu buke..ape lagi..buke umah mak le...hek hek..sembang2 sampai kul 8.30pm baru gerak pulang ke BP..eh..iklan lak..sambung balik...

sampai umah jam 10pm..tgk En Dell tgh tggu aku depan TV sambil tekan2 butang astro tu dr satu channel ke satu channel... pastu dia asik tekan jek channel 411,412 and 413 tu... dpt tgk tajuk muvi jek la kan?wakakkaka...sebb aku dah dilit....cian lak tgk... sambil2 tu mulot dia bebel lagi...muvi bulan ni best2... hak hak hak..aku wat bodow jek...pastu dia boring..trus tutop astro tu naik atas n mkn...ngahahahhah....



sejak aku dilit channel muvi tu nampaknyer TV bwh tu dah jrg org tgk...hakhakhaka....kak ngah jek yg langgan tv tu tgk kartun...aku?hurmmm...sbb xde HBO le aku dah jrg tgk astro..ekekeke... nk tgk 701 asik ulang2 jek CSI tu..seme seasons tu aku dah tgk...thanks to tokei muvi kt kolej..eheks... aku ni ske tgk CSI yg waktu siang jek..sbb mlm biase aku lyn TV biase kt atas..tgk TV3, NTV7 etc...mlm biasenyer En Dell lyn Astro... or kiteorg layan HBO la..sbb tu jrg tgk CSI..selalu tgk yg ulangan waktu siang tu... so dah xde HBO... bohsan le pakcik tu..


so baru jap ni...aku trn nk tgk astro...alahaiii...asik2 ulangan jek channel 701 tu... tuko hallmark..asik muke oprah jek..bohsan le plak...tgk discovery channel... heeeeeeee....x besh la..bak kate Mr Vios..'Not My Cup Of Tea'.... so trus capai phone... dial le 1300823838.... hahahah...."hallo encik astro... tolong upgrade pakej saya ye.... dilit mini pakej tu..tambah muvi pakej n metro pakej....brape kos?"... "RM90.90 puan".... "ok saya terima"...penyambungan dlm ms "2jam ye puan"...'roger"..

so..instead of aku nk berjimat byr bill astro bulan ni..i end up menambah plak lagi...huwaaaaaaa!!!!!!!!!!!! "BANG!!!!!!!!!NAK DUIT BYR BILL ASTROOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


Roslin Hashim Bercerai??? isk..isk..isk...


Ni bukan nk kutuk la...tp since dia mmg public figure..so aku kire nk kutuk plus nk ngumpat le ni...ahaks..dulu ustazah ms aku kt matriks UIA kate kite bleh ngumpat (backbitting <--- UIA kan cakap omputeh...huhuhu) public figure..sbb depa tu public figure and depa mmg war2kan story depa ke public so kalo kite duk mengumpat 'mengulas' balik kehidupan depa..tu x kire sbagai ngumpat tau..ahaks...aku pun x tau nk kire sbgai ape...heeeeee...maybe sebagai ULASAN jek kot??


so title aku tu...nampak?kenal x Roslin Hashim?alaaaaaaa....pemain badminton yg jd fofular pas menang ALL ENGLAND ntah thn bile ntah..pastu aku x dgr sgt psl performance dia dlm badminton..more pd citer2 sensasi dia... aku ni bkn minat sgt sukan2 kt Mesia ni..tp kalo ade briter sensasi mcm ni...aku ske laa..ahakss... so dia ni dulu ade kes kahwin pastu cerai...alaaa.... kawin cerai ni kan biase jek dlm kehidupan..ye x? tp yg menariknyer..si Roslin ni menikah utk 12 hari jek..ngn awek or gewe..or makwe dia yg dah lama berkapel...aku pun pelik..kapel berthn2..pehtu nikah cerai dlm ms 21 hri jek..pelik le tu kan?

so..aku jd taroh minat le kt Roslin ni..bkn minat sbb ape..minat nk mngulas dan mmbuat andaian ..dia kate dia tertipu? tertipu???? bkn tipah tertipu tau...ni terbalik... laki tipah yg tertipu..uhuk2.. nape lee gamaknyer dia ni ceraikan bini dia tu..ms memula tu ade le citer2 kate si pompuan tu xmo disetubuhi so mamat ni x thn n ceraikan dia..ade ke patut???? isk..isk..kurang sabor le jantan ni... depa never reveal pasai ape depa cerai...baik si Roslin or wifey dia tu...so tgl le aku ngn andaian gitu... memula rs mcm..hurmmm..pelik jek..xkan le sbb x brape nk sabor dpt 'mende' tu sampai kene cerai? iye la..maybe pompuan tu ngeri ke hape kan??? huhuhu...nampaknye topik arini agak taboo n censored skit...so..anak2 yg bwh 18thn tu..sile klik button X kt atas tuh yek? ahakss....


sambung balik citer..xlama pas dia cerai n aku kecewa sbb x brape nk jelas ngn andaian n ulasan aku..eceh...dgr plak briter si Roslin ni g saman exwife dia tu...saman sampai RM53k le gitu atas sbb dia nk claim balik kos2 ms dia kawin dulu..hantaran..majlis perkahwinan etc...mcm klako jek kan? si wifey dia x kate ape..ahaks...aku rs dia gelak jek..n kes saman tu x kemana pastu..senyap jek..tp aku rs..mmg ngarut jek..xde lawyer yg bodow sgt nk represent si Roslin tu... so dr situ aku buat andaian sendrik..mmg budak Roslin ni jantan spisis x gune..kalo ye pun kan? xkan le sampai nk claim balik kos??? bongok tol!! kate dah bercinte ngn pompuan tu berthn2? xkan.... xde rs belas ke kt org tu? kalo ye pun maybe pomouan tu dah x dara (ni lg satu andaian aku le..) .. depa ni x bincang2 ke sblom kahwin? kalo ye pun la pompuan tu x citer..maybe ms first night tu baru tau yg si pompuan tu dah x virgin... xkan le si Roslin xde rs cinter langsung kt pompuan tu? hurmm...so after kes saman tu ia menguatkan lg teori aku bahawa... ROSLIN HASHIM mmg le spisis jantan x gune...

after a while aku bc lg citer..dia kawin ngn pompuan lain..ok le..ms tu aku pun dah reda skit...ahaks... mcm le Roslin tu sedara aku kan?negehhehe.... aku rs maybe xde jodoh...ok le..kawin ngn pompuan lain...lantak lah... tp pg ni plak aku bc citer yg si Roslin ceraikan bini dia..n bini dia accuse dia ade affair ngn pompuan lain..ahakss...bleh bc kt sini ye..hahhahah...kalo aku jd exwife dia tu kan?? ms ni le aku akn tawe kuat2..n sujud syukur....ALHAMDULILLAH...sib baik le aku cerai ngn dia... mmg dia ni spisis x patut jd lelaki le senang citer!!! nngarot le kalo ade jantan mcm dia dlm dunia ni..isk..isk..maybe mmg byk kot yg mcm dia..tp still..aku percaya byk lagi yg baik2 kan??? hurmmm.... tarik nafas lega lah bg pihak exwife dia..uhuk2...

~out~

Tuesday, August 17, 2010

Celine Dion is following me on Twitter!!!

Woohuuuu!!!!! mai sini org2 kg semua!!! aku nk announce ni...Celine Dion follow aku tau kt my twitter... huwahahahha...bangger gilek ni...ekekkekeke....dah2..xmo dah citer bebyk..tgh kembang hidong ni...hamik picture kt bwh ni..dipetik dr akunyer gmail..ahaks...bukti weih..CELINE DION tuh!!!



just in case ade yg x kenal CELINE DION.. ni dia My CELINE DION...ahakss


i likeeeeeee this picture!!!


aPe aKu dah Buat haRini?

hurmmm..pagi lagi ni...baru kul 8.15am... sempene nk merasmikan stimik yang dah dipsg di umahku ni..ehek2..jakun seyy.... ok..so ape yg aku dah wat pagi ni?


aku bgn jam 4.00am... kunun2 mcm nk msk utk sahur..pastu tgk2 nasi msk ms buke semlm blom bersentuh pun!cait!! ape punyer lah manusia dlm umah ni..pemls mkn nasi..tgk2..lauk ikan sambal pun x luak... pastu ade lagi belen mee sup..hahah..senang keje...trus pnskan jek seme tu..wat air teh...kejut seme manusia dlm umah ni..opss... kecuali sikecik..kang kalo dia bgn..aku lak x dpt bershur...

jam 5am..onkan tv..hahhaha..tgk nur kasih kt tv 3...hape laaa....aku mmg plg menyampah citer x logik dek akal tu...seme org2 dlm citer tu baik tahap wali...piiiiiiraahhh...bodow jek...satu jek watak jahat..si sarah tu..tu pun jahat seskit jek..alahaii!!!bohsan..

jam 5.25am..adik bgn sebb En Dell ngaco dia..isssssshhh..aku baru jek nk tido balik...kang kul 6.30am kang kene bgn lak hantar kakak skool!! aiseyy..layan adik jap... pastu..ahhh x kire! aku tido gak..hahaha..dpt le tido dlm 20mins.sblm kakak kejut soh hantar dia g skooll... adik..dah tido balik by that time..En Dell...kul 6am dah g keje...

jam 6.40am..bgn..wuduh' n solat..cecepat hantar kakak g skool... on the way balik dr hantar tu nampak lak makcik tu jatuh motor ngn anak dia..cian tol!terkoyak lutut suor dia..aku x nampak lak ape2 kenderaan yg langgar dia..so aku suspek dia terjatuh sendrik kot..sib baik x teruk..maybe sbb jln tu mmg org bwk selow2..sbb dah dkt area sekolah...nak mengalir airmata aku tgk...isk..mudah tersentuh tol hati aku ni bile tgk ibu2 hantar anak g sekolah naik motor pastu jd lagu tu lak..mn le pegi bapak2 ni??? mesti sbb letih kot makcik tu..bgn pepagi...siapkan sahur,anak2 g skool..tu yg x larat nak tahan motor kot?hurmmm.... nasib masing2 kan? x pesan terjatuh airmata ni setitik td...

jam 7.20am...singgah pasar tani..beli daging batang pinang...sayur lady finger (fev kak long ni), kacang pjg, cendawan and anak jagung ..dlm otak ingt ptg ni nk wat sup sayur lak..senang...tp kalo letak mee ikan tu lagi sdap kan? hurmm..mn nk cari mee ikan ni?maybe noon kang sblom amik kakak singgah psr..cari mee ikan...kalo ade le...

jam 7.40am..sampai umah..sumabt jek seme brg2 tu dlm esbok..maleh nk ptg2 daging tu dulu..t le..tggu ade mood..x pun ptg kang bile nk masak t..heee...pemalas tol!trus masuk bilik..ingat nk sambung tido..pastu pk2 lak...huhuhu...kan dah de stimik??? ahaks..ape lagi..jom update blog!!!

so...after aku dah seting2 tpt dudk aku cecentik..bc email bla..bla..bla... ni lah...aku update blog ni... oh ye...korang igt x aku kan ade satu lagi blog...alinworld boutique?


nk link? klik sini ... aku nk start biz bundle la..and preloved items... serabut la plak lemari baju aku penuh... murah2... so...care to visit yek kt sinun!!!


Thanks Gengs!!!

Tuesday, August 10, 2010

Untuk mY liLi lagi..

Li... ko mmg sahabat aku li... ko jek yg cari aku time aku hilang...ekekkee...ko jek yg kate rindu nk bc entry merapu aku... ko jek yg rajin dtg jenguk2 sini jek..huhuh...

aku bkn hilang..ade jek duk melangut kt library...boring2 melangut lak kt kelas yg bohsan..abiskan ms 3 jam..pastu blah... gitu le keje aku ari2... pastu ade presentation...pastu ade projek lak kene submit..buat ..pastu hantar..pastu melangut lagi...

Li... ko tau x nape aku lama x update entry aku... aku sbnrnyer nk marah ni...uhuk2..

marah le..sbb..kat library utm wifi dia truk lately..hampeh jek..pastu wifi free kt umah aku tu dah xde lak..maybe tuanpunyer dia dah x mampu bayar n line dia kene potong kot... sedih tau... ni lah nasib org menumpang kan li kan??

Li..mesti ko nk suggest kt aku soh register stimmix... aku dah register li..tu la..ni pun aku nk marah gak ni..stimik x sampai2 pun..tepon dah dimasukkan kt umah aku ni..dulu kate sbb umah aku xde talian tetap..tu sbb lambat kalao apply stimik..dah aku masukkan talian tetap tu...la ni tgh melanguttttttt jek tggu depa dtg psg stimik... sedihkan li bile kite mengharapkan org lain...

ni pun aku online..menompang kt opis..sesambil aku prepare utk presentation aku jumaat ni... gile kentang kan li bile aku kene jd first grup wat presentation?? hahahha...padan muke sesape yg nk grup ngn aku..yakni zakiah n eva..x psl2 kene jd first grup yg present...tp xpe..look at tyhe bright sight..pas present xyah g kelas pun xpe...nguahhahha....tawe jahat ni...

ok lah li... sempene nk masuk ramadhan ni..aku ucapkan selamat berpuase yek pd ko n famili n seme2 yg bc entry ni...hehehheh.... aku tau korang cari aku... aku cyg korang lah!!! hahahha..cume saje jek aku tarok nama lili jek... kasi jelesssss.....


HAPPY RAMADHAN ALMUBARAK!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...