Sunday, January 16, 2011

Jiwa Kacau ...

hurmm.... baru nak masuk minggu ke3 for this semester..jiwe aku dah tahap kacau bilau..tido x lena..mkn x kenyang (ekekkeke...asik mkn jek ni)... byk betol mende yg aku pk kan... bulan januari belum pun out lagi... tp aku yg rs mcm nk out lak...wakakkaka... hurmmm... klako lak bile tetibe aku rs nk meluahkan penat paler wotak aku kt blog ni....

ritu aku duk kecoh2 sbb xtau psl mende alah pre requisite subjek yg aku kene amik tu... humang aih betol..bukan takat 3 pre req subjek jek yg aku kene amik..6 ko! haaaaaaaaaa...hamik ko..mmg struggle gile2 le aku sem ni... jgn aku jd gile kang udah le yek....

so sem ni aku challenge diri aku...aku amik 4 core subjek! 3 darinyer mempunyai final exam yg membawa markah 20% setiap satu ..manakala 1 lagi..xyah final exam tp...100% bergantung pd mini research n presentation yg akan kite conduct utk 14 minggu... glup! nama dia pun seminar... so kene wat seminar le utk mini research tu... yg 3 lagi tu..ade 1 assignment review yg membawa markah 30% dan juga group research (again!) yg membawa markah 30%... selain dr weekly reflections dan juga quiz......................................................... haaaaaaaaaaaaaahhhhhhh..hamik ko!

ok..tu blom kire aku punyer dissertation yg kene completekan chapter 1,2 dan 3 seblom week 10 nanti ye! ya ALLAH... bantulah hambaMU ni..permudahkan lah perjalanan menuntut ilmu aku ni...


so aku plan..siapkan semua individual assigment seblom week 5... takat ni..aku baru wat 1 dari 3 individual assignment n baru siap dalam 40%... hopefully by next week dia bleh siap 70% so aku bleh launch dia punyer comparative study kt kolej aku... so t kene mintak keje sama En Vios and all English lecturer yg wujud kt situ...


aku gak harapkan dapat siapkan chapter 1 dan 2 utk dissertation aku seblom week 7 menjenguk..sebb week 10 aku kene bagi draft ke my lovely supervisor Dr Azizah... tu plannyerrr....


oh ya... subjek prerequisite utk fakulti aku akan hangkut 3 dlm sem depan! sem ni aku amik subjek prereg utk program..sib baik dr 3 subjek aku cume kene amik 1 jek..tu pun thanks to the lovely Dr Masdinah n Dr Hanita yg sgt membantu utk mempermudahkan segala urusan aku menghabiskan subjek2 yg patut! huhuhuhu...semoga ALLAH jek yg mampu membls js mereka...


so..there goes my HBO, CSI, Numbers, House, Biochannel, Turbochannel... huhuhu... xpe..xpe...sabo sabo... 5 bulan jek aku struggle ni... hopefully i can still keep my insanity through the end of the semester! chaiyokk!!!!


YA ALLAH KURNIAKAN HAMBAMU INI KEKUATAN & IDEA YG BERNAS UNTUK MENYIAPKAN SEMUA TUGASAN DIA NI.... amin...

Thursday, January 6, 2011

bLog uPdatE...yAhooo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam allssssssss...... finally dpt gak memperuntukkan sedikit ms utk menghapdet blog ni....

ok... i summarise jek my story mory the morning glory eh....

1 - Hepi New Year semua!!!!

     Sempena ngn tahun baru..of kosss le ade azam baru kan..hek hek... azam aku tetiap thn mcm lebiih kurang sama jek..bajet kontrol...errrrrrr..tu bleh kire azam baru ke azam recycle? ekekekke..... yg penting aku mohon semoga ALLAH permudahkan segala urusan aku dan keluarga aku especially suami n anak2 utk tahun 2011 ni..aminnn...


2- Sesi persekolah bermula...

     Tahun 2011 ni..kak long masuk tingkatan satu... alhamdulillah..dpt gak dia masuk kelas KRK yg dia duk tringin bebenor tu..akhirnyer..terpilih gak dia masuk kelas tu..dah rezki dia kot..cume aku bgtau dia..jgn sronok sgt dpt msuk kelas KRK tu...kelas KRK tu kene perform tau! kalo x..kene tendang masuk kelas biase...hurmmm...pepandai ko le kak long..yg penting..ko g sekolah... heeeeee..... yg penting bile dah menjengah alam remaja ni..dah mula nk jinak2 ngn cinta monyet le bagai...jgn lupa ALLAH n jgn lupe belajo..ibu dulu pun penah remaja gak..so ibu tau le mcm mn rasenyer... moga2 ALLAH sentiasa melindungi anak2 ibu dr anasir2 n gejala2 x sihat...nauzubillah... kak ngah lak..proceed to thn 3...alhamdulillah...dpt masuk kelas pertama...mcm biase la dia tu...dia dah wat perjanjian dah..kalo mid year exam t dia perform especially maths dia bleh perbaiki dr B ke A...dia soh aku promise belikan dia baju tido princess...hurmmm..kopak lagi le maknyer ni kang! Adik lak...continue sekolah kt umah mak nor...hahahha...babysitter dia la!


3 - FOUR FLET........

        ALHAMDULILLAH x terhingga pd ILAHI sbb keputusan sem lepas aku sangat cemerlang...ya ALLAH aku tersgt le bersyukur atas nikmat n kurniaanMU YA ALLAH... x sangka dlm keadaan hidup yg agak messy aku start gak my first sem for master TESL... dgn otak berkarat dah 9 thn x g sekolah..ngn aku yg mencari momentum dlm kekalutan menguruskan anak2...n mengadaptasikan diri travel sejauh 116km..akhirnya segalanya membuahkan hasil yg lumayan... semua ni x kn mampu aku capai tanpe keredhaan ALLAH dan juga tanpa bantuan dan pengorbanan insan2 tersyg....many thanks utk En Dell yg berkorban zahir dan batin (huk2..) , anak2 yg sentiasa bekerjasama dgn ibu bila ms ibu perlukan some space utk wat keje2 ibu, kak nor yg tlg jg adik so aku dpt ketenangan utk g kelas, kak normah yg secara langsung or x langsung tlg tgk2 kan anak2 aku kt seblh umah dia ni, Huda n Zakiah my partners in crime for SMD class n leadership  class (for without u both i could never achieved n found my nemo), pd Farah yg tlg amik kak long balik sekolah, pd abg ijad (driver van sekolah) yg tlg hantar anak2 aku g n balik sekolah, not to forget pd my best buddy Siti Halimah yg aku tau she will always be there if i ever need help to manage my life!, pd kete aku yg sabor ngn aku sbb aku duk lanyak dia g kelas hari..ekekkek...pd lecturer2 sbb bg the best gred to me..isk..byk lgi kot..pd jln raya yg mmbolehkan aku g kelas elok2, pd apek yg servis kete aku..huwahahha....dah2 stop...senang citer pd semua yg telibat secara langsung or x langsung...doa aku semoga ALLAH saja yg mampu membls segala jasa korang..amin....


4 - Semester baru bermula....

     So pd 3 Jan haritu serentak lak ngn anak2 naik skool...aku pun naik skool gak... sem ni amik 4 subjek..termsk la dissertation tu...alhamdulillah..suprvisor tersyg dah agak approve la tajuk aku...errr...ni kire tajuk yg ke4 ye!heeeeee...finally!!! tu pun 'agak' approve tau!!! aku kene byk wat lit review so that ilmu aku nk persue tajuk tu strong n x bleh nk disangkal lagi..ehem2..bleh ke?arrrggghhh redah jek la...hek hek...sem ni aku amik semua core subjek..taf2 belaka...so utk org mcm aku ni.. i guess aku kene start membc lebih awal dr org2 lain lah! huhuhu.... sabo alin..sabo... 4 bulan jek.... bkn aku jek kene sabo..laki ngn anak2 aku pun kene sabo..termsk lah bbysitter anak aku...ekekkeke...sabo le.... 4 bln ni jek aku kene struggle gile2 babeng...pastu sem depan dah release skit..insyaALLAH...doa n permohonan aku pd ILAHI semoga aku n keluarga aku serta semua yg terlibat dgn aku dikurniakan kekuatan dan semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami di dunia n akhirat...aminn..


YA ALLAH PINJAMKAN AKU KEBIJAKSANAANMU SUPAYA AKU BERPELUANG MENIKMATI KEJAYAAN DI DUNIA INI DAN SEMOGA AKU DAPAT MEMANFAATKAN KEJAYAAN ITU UNTUKMU...AMIN...


~wish me luck gengs~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...