Thursday, May 19, 2011

MLM..cara mudah utk dpt duit?

td duk berblogwalk... lama gile x jengjln maya ni..eheks..bz nonton ASTRO... errr...heeeeeeee...bz yg x bergerak la..dah jd couch potato bak kate omputeh tu... pastu g le ke blog aidibmuadib ..aku plg ske blog ni..sbb..dr blog ni korang bleh dpt info psl semua scam MLM dlm mesia ni..hee....so arini aku nk share skit la experience ke..pengakuan ke..sbgi rakyat mesia dan jgk pengguna MLM..hahaha..pengguna ke..xde lah...actually aku ni spisis yg nk experience...tp bile dah jumpe blog ni..aku rs aku bleh dpt semua info psl MLM ni...mai nak share antaranye:

1. SCORE A: ni dulu..thn lepas to be exact.. ms nur athirah nak amik UPSR..ade cikgu dia beriye pomot psl score A ni... kate untung la..sebb bleh gune utk anak dr bdk darjah 1 sampai tingkatan 5..kalo x silap aku utk selama 2 thn ..la..nk kene byr rm1.5k...tu kire access fee utk portal tu la... dia kate gak...bdk2 yg gune score A ni byk yg berjaya etc... tu aku x nafikan lah... dia ajak aku join jd ahli..pastu cari kwn2 utk gune score A ni gak..pastu nanti aku bleh dpt blik modal aku etc... hurmm... bile dgr mcm tu..aku jd x berminat..actually dr awal lg aku x brape minat..sbb..1) aku percaya kalo xde guidance anak2 aku x reti gak blajo..depa ni bkn spisis yg pandai blajo sendrik!hahahha..nk jgk ibunyer duk ngadap sesama..isk..ms tu aku keje..x byk ms nk duk ngadap mende score A ni..lgpun aku lebih ske wat latihan gunekan kertas n pencil berbnding komputer ni..2)fees dia mahal betol!kompom En Dell x izin!walaupun gune duit aku sendrik!3) ms tu umah aku xde tenet lagi...so wuts the point beli portal score A tu?hahahahha...sabor jek la kan?so aku x join n x beli mende ni...


2. Infinity Downline: hahhhhh..yg ni aku betol2 join!hahhahaha...1) sebb murah! cume RM20 jek...kene mskkan ke dlm 1 akaun ni..ntah aku pun x kenal sbb aku cume dpt tru email kt yahoo jek...so sbb ms tu tgh agak kayes...hahahha..baru dpt dividen ASB...aku join le...memula tu cume niat...alaaa...doploh hengget jek..kalo x menjd..kire sedekah..kalo menjd...kaye la kot?akakakaka...tu gak le actually antara kate2 dlm email tu..."kite x jd miskin dgn rm20 yg kite laburkan tp dgn rm20 tu gak kite mungkin jd kaye" hahahha... gitu le lebih kurang ayatnyerrr...aku dah benk-in..pastu aku dpt mcm url address ntah hape..ikot arahn tu n aku pun send la junk mail ke semua address yg ade dlm yahoo address aku tuh...huhuhu..just trying my luck le..ikot arahn le katekan...sorry ye pd sesama yg dpt email mengganggu tu...tp jgn risau sbb..xde sesape pun yg response..hahaha...kire aku x berjaya lah ni..sesen pun x dpt pulangan dr rm20 hengget tu... xpe lah..kire sedekah...mcm yg email tu kate..x jd meskin pun..wakakakka..dah2...cume trase hampeh jek..


3. Gelang AC Mizal: yang ni actually aku xtau menahu pun yg dia ni scam..sbb..aku cume kagum jek la..AC Mizal bleh berjaya gile2 dlm bisness ni..jual gelang tungstun tu jek..pastu tingin le nk blikan En Dell..iyelah..sbb mcm ramai jek yg gune sampai AC bleh jd kaye n dpt datukship tu... tp x sempat nk kompol duit beli..tetibe bc Metro kate AC saman ntah sape..ms tu x tau lg psl aididmuadib ni hahaha..aku rs dia lah kot yg di saman ngn si AC ni..so aku browse le tenet..nk bc citer tu..hah..ni la first time aku diskaber blog aididmuadib ni...so..trus lekat n bc2 semua jenis MLM yg wujud kt Mesia ni..eheksss.... best wooo....bc lah!iqra'!! oh lupe nk bgtau...aku sokong aidid ni bkn sebb aku sesaje jek nk sokong..tp sbb aku rs facts yg dia bgtau tu adalah benar...so bleh gune akal n fikir sendrik kan? the choice is always in ur hands..



4: DETOX FOOT PATCH: hahahhaa...ni yg aku bc arini..klako...sbb aku gune mende ni weih!!! mn le aku tau..sbb xde plak sesape soh aku msuk join jd ahli footpatch ni kan?lgpun murah compared to kinohimitsu yg mhl gilos kt guardian tu..mendenyer lebih kurang sama jek...aku penah le gune ade lah dlm 14 kali..hahahha..iyelah..skali beli kan dia ade 14 keping..bleh pakai 7 hari..so in other words aku penah beli 2 kali lah...ms memula set yg pertama pakai tu..xde perubahan pun aku rs kt body aku...heeeee....maybe sbb aku bajet aku mmg manusia yg sihat kot..alhamdulillah..xde toksik..so maybe sebb tu xde perubahan sgt...tp nk gak try..mn mungkin xde toksik!!isk aku mkn jek seme mende yg halal weih..sapu jek..asal tekak aku nak..ekekekke..so beli set kedua...tp xde ape2 response pun!cesss...dah tu..give up..maleh dah...walaupun footpatch tu hitam humang aih setiap pg..tp xde plak rs bdn aku ringan ke..makin rajin ke..eheks..xde2... baik aku mkn examo..heeee...based on experience..examo mmg berkesan menghilangkan letih yg melampau..huhuhu..eh..iklan jap lak...so td bc le psl footpatch ni kt blog adid...kah kah kah..nk tau..korang g cari sendrik! kalo mls nk carik..klik sini ..tu aku dah bg link..mmg klako..pastu kan..kan..aku try gak le kt umah..sbb aku belen sekeping dr set yg kedua tu..(sekeping jek..sbb maybe makcik tu silap kire ms bg aku set tu..ntah..) ..aku try le..kt blakang esbok..blakang esbok kn pns skit..ala2 suhu bdn kite... ehhhhhhhhhh...betol la!!! mmg kaler dia tuko jd hitam...wakakakka...hampes tol! tawe sendrian aku... actually ms aku memula nk beli dulu En.Dell penah gak kate...cube tepek kt dinding..ntah2 tepek kt dinding pun dia bleh tuko warne...aku try gak tau!!tepek..tp x tukau pun wane weih!..skang aku dah tau..sbb dinding yg aku tepek tu sejok!! dia nk suhu bdn! try la! ehh..pjg le plak citer detox ni..


dah lah weih..aku nk nonton mantera anjasmaro ni...beshh...TV lagi!ahaksss....

~I am a COUCH POTATO!~ please save me from TV!

huarrrrrrrrrrrggggghhhhhhhhhhh...............

bosang!bosang!...bkn bosang duk umah x buat ape..eh..eh..byk gak aku wat ari2 tau..bgn jam 6.00am..wat sarapan utk kak ngah...pastu solat n tggu kak ngah naik van sekolah..jam 7.30am..tido balik sampai jam 10.am...heeeeeeee...ni sbb xde nk wat ape..adik pun bgn kul 10.am..so ni kirenyer..bgn sesama ngn si kecik la... kak long...hurmm..dia dah besar..xyah nk monitor dia wat ape..saapan dah tersedia..dia amik sendrik n mkn...gosok bju sekolah? hurmm..anak2 aku seme gosok baju sendrik lah...so.. bgn kul 10.am tu..mandi ngn adik..pastu masak..siap msk kul 11.30am..mkn ngn kak long n adik..kak long siap2 g sekolah...aku?hurmm..dah kenyang..ngdap TV  plak... tgk HBO,AXN,DIVA,SMV etc..ape2 jek la siaran yg menraik minat aku... lepak2 sampai kul 1.00pm..ngah balik dr sekolah... teman dia mkn...pastu kul 1.35pm..dia g sekolah agama lak... adik akn tido semula pd kul 2.30 hingga la kul 4.30pm... aku? uiiiiiiiiiihhh...byknyer keje nk buat... tido la lg sesama ngn adik..xpun..mkn...errrrrrrr......... xmkn nasi..mkn biskot ke...jajan ke..puding ke...dadih ke...

oowhhh...tu rutin selama almost 2 weeks ni..sbb...cuti semester dah bermula...last paper aku duduk ritu 9hb May...pastu..itu lah rutin aku...bz ko duk umah... huhuh...tetibe 2-3 ari keblakangan ni..trase lak gemok..wakakakka... tu pun sbb ms suap nasi kt mulut aku ..aku prasan..besornyer jari aku...ekeekee..jari aku bulat2 n gemok2 ko...pastu En. Dell balik..start le aku mengomel.."cube abg tgk jari bini abg ni?"... "wah..dah mcm ulat gendon!" gemok2 n bulat2... hahahha..so maknenyer bkn aku sorang yg rs jari2 aku dah start gemok2 mcm ulat lalat yg kenyang2 kt dlm tong sampah tu ye... statement tu telah di confirmkan oleh En Dell sendrik..

hurmm...xtau lah nape le malas tol aku skang ni... maybe sbb xde nak wat ape2 kot? xde dateline eseimen nk dikejor...errrr....actually aku kene betolkan proposal aku..heeee...n hantar sblm 28 Ogos...ape? ogos?? oh..jauh lagi...hahhahah..sbb tu le bermls-mlsan duk umah...bulatkan bdn jek! En. dell xde komplen..dia ske jek aku duk umah..so balik umah ade org dah tggu..kalo x...heeee...ari2 dia yg balik dulu...akakkakaka....alaaa....nk wat camno kan? dia sronok la..sbb bini dia gemok..cukup mkn! akakakka..cukup rehat! bak kate org tu..cukup zat!tp...aku xnak gemok la...sbb...bkn aku ni x penah gemok..penah! sbb aku dah penah lalui tu la..aku kene kontrol semua ni..kang payah weih nk trnkan berat bdn aku balik! lg satu..En Dell ni mmg ske aku gemok... sbb pastu tiap2 ari kang dia kutuk2 aku..cesss.... sronok kutuk2 bini ni weih!!


so...aku rs aku kene cari keje part time la... actually...En. Dell x galakkan sgt.. sbb aku ni dah byk sgt part time nyer...ahhahah..semua part time aku cume hujung minggu jek..sabtu n ahad...so lgi 5 hari yg lain tu...ternak kolesterol jek!tp..nk wat mcm mn..bini dia ni degil skit..ehhh..komon la..aku ade reason yg kukuh ok!!aku nk cari keje siang..dari senin hingga jumaat...so xde la aku bazirkan ms siang aku dgn mkn,astro n tido..huhuhu..deadly combination tu tau!ehh..ehh..bkn deadly..FATLY combination!

SITI HALIMAH BAKORI kalo jumpe aku kali ni mesti terkejot...especially bile tgk muke aku yg dah chubby..n tgk jari jemari aku yg dah gendon2 ni...ekekkeke....


~ps:doakan aku dpt cari keje supaya aku dpt hidup dgn lebih sihat yeks!~

Monday, May 16, 2011

aKu Layak ke samBut Teachers' Day?

Happy Teachers' day to all teachers in the world! Hari ni hari guru...tp aku bkn guru...heeee....tp aku seorg pendidik gak..cume x bekerja sebagai seorg guru lah.. tentu sronok jd cikgu..seseronok aku belikan hadiah hari guru utk anak2 aku bawa ke sekolah..heee...tentu byk cikgu2 dpt hadiah harini kan?

tp kan....persoalannyer...nape bebdk U..x ucapkan selamat hari guru kt pensyarah2 depa ek?kenapa kite jd lupa pd guru kite apabila kite dah lepas peringkat menengah..katelah dah masuk diploma level ke, degree level ke etc...nape kite x ucapkan SELAMAT HARI GURU pensyarah2 kite ek?

adakah sebb depa ni x bergelar guru so depa2 ni x layak ke sambutan hari guru...or at least dpt hadiah cawan mcm yg cikgu2 tu dpt? heeeeeeee.... bkn nilai hadiah..or bukn sebb nk dpt byk adiah..tp..tentu sronok bile anak2 murid kite..acknowledge 'perkhidmatan' kite pd depa kan?

apepun...ALHAMDULILLAH..sbb NUR ATHIRAH n NUR SYAKIRAH bg ibu dia ONE BIG KISS for TEACHERS' DAY .. thats make a big difference for today!

Tuesday, May 10, 2011

iF i were a boY..

penah dgr lagu BEYONCE if i were a boy?
first maybe korang prasan verb to be yg salah tu eh?eheks... xlah..
verb to be 'were' dia tu betol..walaupun subject dia I..
sebab...ayat tu adelah ayat past subjunctive yg membenarkan semua subjects (singular/plural) menggunakan 'were'..


ok..namunbegitu..entri kali ni bkn nk citer psl grammar..heeeeeee...nk citer psl...kalaulah aku jd lelaki..
kalo aku jd bdk lelaki...aku x nakal..tp aku genius  n kreatip mcm JIMMY NEUTRON tu..mesti aku dah bleh jd Doctor mcm Dooggie Howser tu..igt x citer bdk yg jd doctor tu?

n kalo aku meningkat remaja... aku akn active dlm sports kt sekolah, semua jenis acara balapan n active gak dlm persatuan... mesti aku dah jd Ketua Pengawas n jd President utk semua kelab...errr...kecuali kelab pandu puteri or kelab bola jaring lah yek...
kalo aku meningkat dewasa... surely aku dah cari awek ms kt U lagi...heee....mesti ramai yg ske kat aku..ye lah..sape xnk berboyfren si jejaka ganteng yg genius, bersopan dan beramal soleh..ecehh...
pastu kuor2 dr U confrim aku trus start kumpul aset utk persediaan hidup berkeluarga...
beli rumah, beli kereta..saving utk ibu ayah pegi haji...simpan duit utk majlis perkahwinan..huhu...penting tu..aku xnak kawin koboi jek..aku nk kawin segah Putera Britain tu..kalo x dpt..ala2 Syeikh Muzaffar Syukor pun jd laaaaaaa...


and kalo aku jd suami..mesti aku ni romantik...
aku akn siyom pipi wifey aku setiap mlm..n setiap kali bgn tido..pastu bg bunga rose biru n merah pd tiap aniverseri..pastu utk besday aku akn baked sendri kek utk dia...pastu utk mother's day aku akn ajak dia g dinner kt hotel 5 bintang...

tp dlm perjlanan aku nk jd lelaki seperti sumua yg di atas tu...aku akn pastikan..
aku jd anak lelaki yg IBU aku pasti BANGGAKAN DUNIA N AKHIRAT...


~heeeeeee...selamat hari ibu utk semua ibu2 di sana!~

imej ehsan en google... nk baby boy comei mcm ni bleh x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...