Saturday, July 31, 2010

To my Lili...

Li...aku menaip dlm keadaan kelam kelibut sbb aku nk cepat g tuisyen ni...hik2...

Dah nk g tuisyen sesgt ni..tp tgn aku gatai lak g open blog aku...pehtu aku nampak le komen ko ... "Teng, ko masih x jumpe chatbox aku ke?"..

Sedih aku bile ko kate gitu...mmg aku ade jumpe chatbox ko..yakni bdk kecik yg menjerit ngn hailer nyorok kt tepi tu...ade..tp kan..kan..kan..bkn aku xmo tglkan jejak..tp kan.kan... ade mslh le ngn aku nyer display lappy ni... seme chatbox yg spisis duk nyuruk tu aku x dpt view sampai bwh le..maknenyer..aku dpt view half jek..tang org2 lain duk bg shout tu..pastu box 2 ketul yg utk aku taipkan kate2 aku..ngn nama aku tu x dpt skrol sampai situ...nape ek??

Li... fyi..aku dah jual lappy lama aku yg 14' tu kt anak sedara aku..aku tuko ngn netbook yg cume 10' ni... sbb tu ke aku x bleh skroll chatbox yg nyorok tu sampai bwh??

Lili cayang manje busyuk macyam...bkn aku x blogwalk kt tpt ko..ade!!! tp tu la...aku nk tglkan jejak... mcm x sudi jek bdk kecik menjerit tu...huhuhu...sedis tau!!

Li... bkn ko jek yg kate gitu..ade gak tau mereka2 yg lain pun kate gitu kt haku...huwaaa.....jgn le berkate gitu...aku ni rajin tau blogwalk n tglkan jejak... kan aku dah kate aku ske bc blog entri la ni dr bc newspaper... tambah lak skang briter terkini pun aku maleh dah nk tgk..buletin utama lg la out...aku asik semendang tgk astro jek.. huk huk huk..so dr blog2 entri le aku dpt info semasa...

Li...aku dedikasikan entri ni utk ko n kwn2 lain yg gune shoutbox spisis nyuruk tu...maafkan aku..ampunkan aku..bkn aku nk ngelat xmo tglkan jejak kt blog korang..x..aku x bermaksud sekejam itu kwn2... cume...aku masih  x dpt selesaikan mslh resolusi lappy aku ni..kesian aku kan?


Li..jgn majuk ngn aku tau!!! ko ttp my lizerd...ngehngehngeh...


p/s: ade sesape tau mcm mn nk selesaikan mslh aku x???

Thursday, July 29, 2010

biLe bLog meNjD MeDaN...

Tersentak aku seketika bile aku blog walk harini... mlm ni rs nk bc blog2 org2 popular... yg dah meraih ramai follower..or peminat..or senang citer dah lama bertapak dalam dunia blogging ni... ade lah 2-3 popular blogger ni story mory the morning glory psl depa punyer experience as femes emes blogger... ade satu tu sampai kene g report polis sbb ade org dah dengki wal khianat dia punyer kejayaan berblogging sampai tahap mengugut!!! wowweeeeeeeee...takotnyer... ade satu tu sampai mengguris perasaan dia sbb ade visitor komen dia ntah hape2..pehtu dia pun terpakse le dilit komen yg kurang elok tu..pastu trus jd hal lak ngn org tu...dimn org tu kate dia mcm2 lah...

cian tol... tp kan... kalo pd pandangan aku yg msih freshie dlm dunia blogg ni kan... dr penelitian dan pengamatan aku kan... aku rs org2 mcm tu biasenyr dia nk publisiti murahan jek! iyelah... pegi ke blog org2 yg dah ramai follower ni..pastu wat hal huhahua kt blog org ni..pastu visitor dia bc.pastu mestilah depa org berminat nk tau..ape kehal ko ni dengki banget ngn dia tu? so secara x langsung dia akn dpt traffik..tol x?

hurmm... ntah le..bg aku...aku bc blog entry sna sini sbb aku ske nk bc ape yg depa taip... kalo aku ske..lama le aku kt blog depa..kalo x brape ske sgt..maybe just buke n tglkan jejak jek... sbb tu la..pyh kalo kene ade blog yg xde chatbox/shoutbox tu..heee...sbb aku ni mls nk komen ttg entry2 org ni..so kalo setakat aku nk komen.."hai...blogwalk!".. mcm menyemak le plak kn kt ruangan komen entry tu...uhuk2...

kalo tahap aku nk tglkan komen berkenaan ngn entry tu...hahhh...kite entry tu mmg aku ske benor le..sampai tahap aku gatal tgn nk gak taip komen aku kt situ...

.mmg le..most people dlm dunia blog ni kate..kite blog walk..tglkan komen tu salah satu cara nk naikkan traffik ke blog kite..iye la.. tp..bg aku..aku xmo le tglkan komen ntah hape2 yg xbrape nk bernas hanye sbb aku nk org dtg visit blog aku...alaaa...bior le kalo blog ala kadar aku ni di visit oleh org2 yg mmg sesaje ske dtg sini..ke...atau org tu tersesat ke blog ni..ekekke...xpe la..kalo ske..dtg lg...kalo ingat kt penulisan aku..dtg lagi le..kalo x... tersesat tu pun..kire ok la..ahahahha..

mcm aku dtg ke blog2 gak... aku blog walk bkn sbb aku nk upkan traffik aku... sampai tahap hari ni..dan dikala ni..aku blog walk..sbb..skang ni..aku lebih ske bc blog dr bc newspaper!!

Denaihati

Denaihati: "- Sent using Google Toolbar"

Wednesday, July 28, 2010

Latest News on UPSR and PMR

There u go!!Finally everything is well said and sorted out by the academic geniuses after 4 hours of overwhelming discussions, they decided NOT to abolish the UPSR and PMR exams!!!

Fuhh!!!! thats quite a relief for me... both as parent and teacher!u can read my first reactions when i heard that they want to abolished those two exams here.

So , last night and this morning everything is settled when the 'wisemen' concluded that those two school exams need not be abolished but just need some improvement! Well..yes!! that is what i am trying to voice ouT! Upgrade the teachers' ability, improve the curriculum!Improvise the syllabus but don't abolish the exams!!!

Again i stress out here... don't look at it as a mere unimportant school exams...look at the psychological impacts of our children! Look at the exams through our children's eyes!! Don't perceive it through the lazy teachers' or lazy pupils' point of view!!

this is the pic showing how enthusiastics is the children who will be sitting for UPSR exam this year..
this is my daughter. her interest in school emerges when she learns that UPSR come only once in her life!!! ahaks...

Eventhough i am an educator myself, i still blame myself for all those lazy students who fail to succeed in their studies. i blame myself for not being able to change their attitude. i blame myself for not being able to make them aware of the importance of education in their lives!

And because of those failures too..i keep on asking myself..should i still be a teacher if i fail to educate children? And because of those failures too i keep on trying to improve myself so that i still value myself as an educator...Shouldn't all educators feel that way?? instead of blaming all the failures to students?

~out~

Monday, July 26, 2010

Leaderkah aku??

Dynamics of Leaderships..tu le salah satu subjek utk sem ni... sbjek wajib..hak hak... nampak mcm bored jek... ahakss...mmg ye pun..ditambah lak ngn lecturer yg lebih byk citer psl mende lain compared to the subjek itself..tp xpela... nama pun kiteorg ni..pelajar2 andragogi...a.k.a pelajar tua daaaaa....heeeee...so expectation is..sile le blajo sendrik..waktu lecture utk sembang2 jek ape2 citer n mesra2 ngn lecturer plus sesape yg dah bc isu or topik2 psl leadership ni..kalo x fhm bleh tanye ms kelas..or kalo sesaje nk diskus pun bagus gak..at least terisi le ms lecture 3 jam tu utk di abiskan,,huk2...

aku lak??hurmm...sbb dah jd pelajar yg terlampau tua kan...so topik ni more on experience compared to ape yg aku bc dlm buku lah... yg eloknyer subjek ni xde exam..cume presentations n folio..folio tu more on reflections..reflections tu based on ape yg kite fhm psl topic tu plus... personal experience lah.. first kelas... persoalan yg dikeudarakan ialah...

  • sifat sebagai leader ni kite kene blajar or mmg kite lahir ngn sifat tu?
  • betol ke antara ciri2 leader yg MESTi ialah mampu mempengaruhi org lain?
  • kite jd follower sbb kite admire ciri2 leadership yg ade pd leader tu ke or sbb lain?
  • perlu x leader tu kaye?
  • last question.... nape kite nk jd leader??

ni antara jwpan aku...

  • setiap manusia tu mmg leader...at least pd diri dia sendrik..tp nk jd leader pd org lain..kite kene le blajo teknik2 nyer... istilah born to be leader to... hurrmmm... nipu jek...mn ade org born to be leader...setiap org blajo dr org lain mcm mn nk jd leader... manusia ni hidupnyer mmg meniru...tiru gaya etc..bg yg bijak..dia meniru n improvise... 
  • MESTIlah!! leader mesti mampu utk mempengaruhi org lain..kalo x mcm mn dia nk suruh org ikot idea dia?mcm mn nk suruh org lain follow ckp or instruction dia?? kalo leader dah hilang sifat 'boleh mempengaruhi org lain' so..baik le kite gulingkan dia dr dia mkn gaji bute jek..hek hek..
  • ok..soklan sukar...secara personal..mmg aku ikot leader yg ade idealogi yg mantap dan boleh membawa aku ke arah kecemerlangan..in other words..kalo aku ikot dia..aku bleh berjaya lah kan? tp..dlm realiti hidup aku skang ni...errrrr..... bos is always right... *cry*
  • perlulah!!! dia mesti kaye...sbb kalo dia dah kaye..dia xkan mkn rasuah..dia dah x heran ngn duit2 ni..so mindset dia ialah nk bantu follower2 dia berjaya mcm dia..heeeee....tipu jek..mn ade org kaye yg xmau lebih kaye ye x?kalo nk cari org miskin yg nk lebih miskin mmg susah..tp kalo nk cari org kaye yg nk lebih kaye..ade bykkkkkkkkk!!!!!!!!! so...soklan ni..x reliable... human nature..kite x bleh ubah..tp yg penting cari business minded leader...bleh sama2 cari untung!!!
  • nape aku nk jd leader??? sbb utama..aku nk idea aku di dgr n di ikuti... aku nk semua idea2 aku x kire la..songsang ke lurus... di follow n dijayakan oleh follower2 aku... jd leader x semestinyer bleh jd kaye..tp kalo idea yg kite suggest tu digunapakai dgn jayanya...confirm...kekayaan tunggu kt depan tu...



ok..tu jwpn2 aku...korang lak mcm mn? LEADER or FOLLOWEr???

Thursday, July 22, 2010

Bile Kafein menyerap pembuluh darahku...



Aku ske mkn cekelat..tanpe aku sedari cekelat rupenyer mengandungi kafein...coke??huhuh...lagi le menjd kegilaan aku... tu mmg kompom le aku sedar ade byk guleeeeeeeee dan kafein...negghegehgeh...pastu aku x bleh minum coffee..or nescafe or mocha..apelah yg ala2 kopi..mmg out lah..kompom senoneng pastu..

pehtu one day ni aku tgk citer kt astro... ntah citer hape x igt tajuk dia...tp citer psl bdk2 genius lah kan...so alkisahnyer..bdk ni mmg ske minum kopi..dia ni sampai tahap kunyah bijik kopi!!!huwaa...so i wonder lah...kopi ni bleh menjdkan kite pandai ke?? pastu aku tingat lak ade satu artikel yg quite radikal aku bc dr satu blog entry..(ntoh dah x igt lak aku dr mn..aku kn ske blogwalk..ke mn2 aje le aku merayau..hek2)..artikel tu kate...most leaders in the world kalo sembang2..mesti minum kopi...even geniuses mcm scientist2 tu kan..depa ske minum kopi... huhu..pastu aku tgk citer "house" ngn "numbers" kt dlm astro tu pun..depa usually minum kopi lah!!!

so..aku wat le skit readings and research..pasai ape kopi ni dikatekan bleh menjdkan kite lebih pandai ek??? ni yg aku jumpe...

ok..for sure dlm kopi ade caffein..actually bkn kopi yg merangsang kite tu..tp kafein yg ade dlm kopi tu...so ape kesan kafein ni pd otak kite yek??
  • kafein bleh mmbuatkan saraf2 kite bergerak lebih pantas..so msg yg kite dpt dr deria kite akn cepat dihntar ke otak kite.
  •  kafein boleh membuatkan deria kite lebih alert..dan of course dia dpt menghilang keletihan..or mengantuk...
  • boleh menyebabkan otak kite berfikir dgn lebih tajam lagi..maknenyer mental aktiviti kite akn menjd lebih intense...
  • kafein bleh mengurangkn risiko sakit jantung..
ok yg aku highlight ni seme the goodsight of kafein tau.. hanye beberape jek lah..tu kire asbab yg plg femes emes le kot?..actually..kafein ade gak keburukkan nyer..lebih2 lg bile kite ambil dlm dose yg berlebihan..so..result??jd addicted lah kan??oh..lupe nk bgtau..kesan2 baik kt atas tu bersifat sementara jek ye... selagi kafein tu ade dlm sistem kite lah..bile dah xde...seme sistem dlm dlm akn kembali ke tahap biase2 lah.. hah..sbb tu bg yg ske ngn keadaan mental dia yg tiptop tu..depa akn jd addicted...ye x?sbb bile jek kafein hilang dr sistem bdn depa..depa akn start minum kafein lg... hurrmmm...so bleh x kalo aku buat satu andaian or hypothesis bahawa..."Seme genius adalah addicted to kafein"...heeeeeee.... 

rajah brain cells kite yg dah jd extra alert becoz of caffein...
p/s: kalo aku addicted to coke yg mengandungi byk kafein tu..bleh le dikatekan aku ni genius kan?ehek2...

Hey Ladies!!!


next entry...ekekekke...ni dah kemarok nk taip entry jek arini...lama benor aku tglkan blog ni kegersaangan...wakakaka....isk..isk..mcm tutttttt... jek perkataan gersang tu kan?? ok.. ni lagu lagi...iye la...byk lak nk dedikasikan lagu hari ni...ekekeke...

lagu ni khassssssss ukt kengkwn yg tgh bercinta..ahaks....ade gak yg tgh putus cinte...or ade gak yg tgh digantong x bertali walaupun baru tahap bercinte jek...isk...*geleng2 kepala* ... so especially to all my ladies out there... this song is for you yah!!! (mcm biase le..nk musik nya..kene le google sendrik yek! kt sini i bg lirik jek)

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis




to all ladies... especially anak2 sedara yg tgh naik seme...tgh menguntum bak kate org dulu2... sile le hayati lagu tu yek..to kwn2 yg blom berpunyer walaupun dah seusia ngn aku... lagu ni pun sesuai le sgt utk di fikirkan...xya risau le...eheks...

Fuhhhh..... Lega skit...

yuhuuu....kabare seme readers2??? harap2 semua sihat dan dirahmati..finally...keje terencat aku dah setel..kehidup bakal menjd stabil balik...ekekek...proposal dah siap..and aku decide nk carryforward next sem jek...n my coordinator stuju le sesgt ngn decision aku tuh...nguhahahha..radikel u!!! maleh lak rsnyer nk proceed sem ni...nk raye lgi...bln poser kang kompom le aku maleh bertambah2!...ahaks...

arini rs mcm nk dedikasikan lagu le..kat semua2 yg menolong aku mnjlni hari2 yg teruk...huk2... here goes the song by dido..errr...kalo nk dgr lagu dia mcm mano..google le yek...kat sini aku paste lirik jek...


My tea's gone cold, I'm wondering why
I got out of bed at all
The morning rain clouds up my window
and I can't see at all
And even if I could it'd all be grey,
but your picture on my wall
It reminds me that it's not so bad,
it's not so bad

I drank too much last night, got bills to pay,

my head just feels in pain
I missed the bus and there'll be hell today,
I'm late for work again
And even if I'm there, they'll all imply
that I might not last the day
And then you call me and it's not so bad,
it's not so bad and

I want to thank you

for giving me the best day of my life
Oh just to be with you
is having the best day of my life

Push the door, I'm home at last

and I'm soaking through and through
Then you hand me a towel
and all I see is you
And even if my house falls down,
I wouldn't have a clue
Because you're near me and

I want to thank you

for giving me the best day of my life
Oh just to be with you
is having the best day of my life



so..thanks pd semua..pd my best fren..alim (u r the greatest), pd anak2 (the best daughters in the world), pd En Dell (the greatest hubby in the universe) to kak Nor and fara (may ALLAH pays all your kindness here n hereafter) ... heee....depa2 ni in my top list la...


ok..nape the frog picture???hahahha...ms aku taip entry ni ari hujan daaa....akakaka...tingat katak jek!!!comei!

Thank you for always being there for me... *sob..sob*..

Saturday, July 10, 2010

i haVe a drEam..

"I Have A Dream"

I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream

I have a dream , a fantasy
To help me through  reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the darkness
Still another mile

I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream
I have a dream , a song to sing

To help me cope with anything 
 
If you see the wonder  of a fairy tale
You can take the future even if you fail 
 
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream  - I have a dream
I'll cross the stream  - I have a dream 
 dedolu ms aku tgh study aku sker lagu ni...ms mude2 dulu la.. hidup merempat..hidup susah..kalo x silap aku..lagu ni popular ms aku SPM or Matriks..aku ske ngn lirik dia..sbb lagu ni sentiase mengingatkan aku pd cite2 aku... pd ape yg aku impikan..pd ape yg aku nk dlm hidup ni..pd ape yg aku nk buktikan dlm hidup aku ni... i guest..lagu ni akn kembali dlm hidup aku kini lah kan?? hek hek...
p/s: right now..at the very moment..i do have a dream..please GOD..help me finish my proposal...please GOD...please make my supervisor approve my proposal... *sob..sob* 
 
  I can take the future...even if i fail..
but i will make sure...
i'll revert the failure to success....
SUKSESS!!!SUKSESS *bak kate deLima ni*

its my rainbow: aku hendak di bomohkan

its my rainbow: aku hendak di bomohkan: "- Sent using Google Toolbar"

Thursday, July 8, 2010

BLog tErbenGkaLai..

mintak maaf ye pd semua readers...
bLog n aKan terbengkalai wat sementara waktu...
sehingga ai dpt siapkan proposal ai...

mintak maaf ye encik nuffnang...
sbb bile blog terbengkalai..
kompom le xde visitors...apetah lagi unik visitors...

mintak maaf ye kwn2...
chybelila, afiq, wunny, ady dan ramai lagi lah.. sile klik kt blogs i follow tuh yek!


mintak maaf gak pd my silent readers..
amanda eltiqaz, cthalimah , lilzard... (ni yg aku tau le takat ni..ade lg kot?)

mintak maaf gak pd sedara mara yg berkunjung..
caca, mas dan lain2... heeeee...x igt..

mintak maaf eh seme...
t kalo proposal aku dah siap..aku update yeks!!!
until then...

p/s: sile klik kt nama2 tu utk ke blog depa n korang tau le nanti nape depa ni best d hati aku..uhuk2...

takot x??? takot laa...aku wat lagak ngeri ni...

Monday, July 5, 2010

Tinggalkan komen ke???

Aku sker menjelajah blog...
Pada sesape yg tglkan jejak kt blog aku tuh..kompom aku hit back!
Tp..................
tp...........
tp....

macam mana depa seme nk tau aku dtg kt tpt depa???
mcm mn depa nk dtg balik ke blog aku???
sebab....
sebab....
aku cume ske membaca jek..
pastu maleh nk tglkan komen...
maleh nk tglkan jejak bertapak kt mana2...
maleh nk tggu tenet ni donlod selow yg amat...
so...aku cume komen dlm hati jek...


buleh ka????


Cerita Hantu...

Mesti korang penah dgr psl citer hantu dlm seumo hidup korang kan? at least walaupun x penah terserempak ngn hantu for sure korang penah dgr psl kisah2 hantu ye x??


Ok, harini aku share ngn korang beberape kisah hantu yg penah aku dgr or yg penah aku lalui selama aku hidup sampai harini..


Kisah hantu ms kt sekolah..dulu aku ade sorang kwn..dia ni mmg cun..form 4 dia dah tunangan..iye lah..org cantik ramai le yg merebut.. ms dia form 4 lagi dia ni selalu kene rasuk..tp ms form 5 mende tu mcm makin menjd2 lak..kdg2 dia pengsan tetibe..ade sehari tu dia pengsan kt dlm kelas..so kiteorg amik strecher n nk angkut dia g surau..aku salah sorang yg kunun2 kuat lah nk tolong angkat strecher tu..korang tau beratnyer mcm mn? makkkkk aii...mcm angkut kayu balak!gile punyer berat!! bdk tu bkn le gemok gedempol ke hape..kecik molek jek orgnyer..plg kuat pun berat dia dlm 40kg jek kot..tp berat ms aku hangkut tu..mcm angkat bob kutu tu hah kot?? so instead of 4 org yg usung..we end up usung 8 org... sampai kt surau..mata dia dah celik n kemerahan..n duk kecek klate...pekat punyer klate..jap2 ngomong siam..fuihhh...first experience aku tuh..ngeri sey..kiteorg reramai bc ayat kursi ngn ustazah..ade le dia rs pns seskit..tp xmo gak pegi2..last2 tunang dia dtg n amik dia bwk balik...dia cuti 3 hari pastu...sampai kiteorg abis skool form 5 tu dia msih blom pulih sepenuhnye...dah tu lost kontek..xtau dh ape citer..but recently jumpe dia balik dlm fb..nampak mcm dah ok je..heee...maybe momok tu dah pegi kot..


ok next..ms kt matriks..ms tu tgh musim hantu2 ni..alaaa...mcm biase le...mende ni kn mmg ade musim..hek hek..ramai yg kate kene tindih le..nampak pocong le..mcm2 lah..org mcm aku ni xde le nk percaya sgt mende2 tu..tp aku pun takot gak kan kekalo tersrempak betol ngn hantu bungkus tuh kan? tp ni mmg real..aku rs le real..sbb..aku kene tindih weih!!!sampai la ni aku msih ingat...aku tido mcm biase..xtau le kalo aku lupe nk bc ayat kursi ke hape...tp mmg aku igt sgt..aku tetibe tersedo aku nampak keadaan sekliling aku..cume aku x dpt nk membalik kan bdn aku..aku telentang mcm tu jek!dada aku rs sesak..pastu seme anggota bdn aku x dpt gerak..aku nk jerit pun x dpt!!yg aku igt ms tu aku cecepat bc ayat kursi n surah ikhlas...pastu aku cube jerit ALLAHUAKBAR!!tetibe jek bdn aku dpt mengiring...aku mmg rs mcm mimpi..tp mmg real la...


Pastu ms aku dah keje lak..ms tu aku lead bebdk fresh..baru masuk..kiteorg g camping kt kem Sungai Sudah. Aku cume mengiring jek..xde la terlibat sgt..still aku perlu ade kt situ sesama ngn bebdk baru tu dan jgk fasi2 a.k.a senior2 yg terpilih lah kan.. ketua utk program tu kiteorg jemput consultant..so depa yg lead ngn mcm2 program..ade satu mlm ni komandan tu plan nk wat burung hantu..alaa...yg mcm tgl2kan korang kt tgh2 hutan d tgh2 mlm bute tu selama lebih kurang 30 mins jek.. (yg ni aku penah kene ms kt BTN dulu)..aku x pollow...heeeee....aku kn penakot..so aku stay jek kt dewan..ms depa nk pegi tu aku tgk le gak..after depa dah depart aku pun duk jek la kt hall tu sambil tgk Tv..ms tu dah jam 12am..tapi x lama pastu aku tgk depa reramai balik..eh??pesal lak patah balik ni??mlm tu Wak Jo (komandan) tu kate..xnak wat burung hantu tu...so seme org dia soh masuk tido jek..aku tanye pasai hape?dia xmmo citer..esok jek dia kate...so the next day..pepagi lagi aku pun tanye le..menurut Wak Jo ms dia lead dak2 tu nk masuk kwsn dia nk wat burung hantu tu..dia nampak ade 'cik pon' dah nuggu bdk2 tu kt satu pokok ni... still dia g gak..tp..bdk2..korang tau le..dah reramai tu..depa ni sronok lak jengjln di bwh bintang2..depa kate nampak byk komet!!!so depa pun tego le..ehhhh..taik bintang!!! puFFff!!! mende tu meletop..kate Wak Jo..tu bkn bintang or komet or tahi bintang..yg depa nampak tu namanyer tuju2...nguhhahha...bebdk tu mn le tahu.. so sbb byk sgt yg 'follow' depa mlm tu..Wak Jo pun x brani nk tanggung risiko...so kiteorg x jd wat sesi burung hantu tuh...

korang caya x?ms aku google for ghost image kuor pic ni...dia tulis..Altantuya's ghost.. ahakss...

 p/s: ade byk lagi citer hantu..mak aku ske story psl citer hantu kt aku..aku nk citer ngn korang tp si kenit ni dah asyik nk nolong taip jek..so maybe next time yek??

ape lak citer hantu korang?share le!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...