Tuesday, May 10, 2011

iF i were a boY..

penah dgr lagu BEYONCE if i were a boy?
first maybe korang prasan verb to be yg salah tu eh?eheks... xlah..
verb to be 'were' dia tu betol..walaupun subject dia I..
sebab...ayat tu adelah ayat past subjunctive yg membenarkan semua subjects (singular/plural) menggunakan 'were'..


ok..namunbegitu..entri kali ni bkn nk citer psl grammar..heeeeeee...nk citer psl...kalaulah aku jd lelaki..
kalo aku jd bdk lelaki...aku x nakal..tp aku genius  n kreatip mcm JIMMY NEUTRON tu..mesti aku dah bleh jd Doctor mcm Dooggie Howser tu..igt x citer bdk yg jd doctor tu?

n kalo aku meningkat remaja... aku akn active dlm sports kt sekolah, semua jenis acara balapan n active gak dlm persatuan... mesti aku dah jd Ketua Pengawas n jd President utk semua kelab...errr...kecuali kelab pandu puteri or kelab bola jaring lah yek...
kalo aku meningkat dewasa... surely aku dah cari awek ms kt U lagi...heee....mesti ramai yg ske kat aku..ye lah..sape xnk berboyfren si jejaka ganteng yg genius, bersopan dan beramal soleh..ecehh...
pastu kuor2 dr U confrim aku trus start kumpul aset utk persediaan hidup berkeluarga...
beli rumah, beli kereta..saving utk ibu ayah pegi haji...simpan duit utk majlis perkahwinan..huhu...penting tu..aku xnak kawin koboi jek..aku nk kawin segah Putera Britain tu..kalo x dpt..ala2 Syeikh Muzaffar Syukor pun jd laaaaaaa...


and kalo aku jd suami..mesti aku ni romantik...
aku akn siyom pipi wifey aku setiap mlm..n setiap kali bgn tido..pastu bg bunga rose biru n merah pd tiap aniverseri..pastu utk besday aku akn baked sendri kek utk dia...pastu utk mother's day aku akn ajak dia g dinner kt hotel 5 bintang...

tp dlm perjlanan aku nk jd lelaki seperti sumua yg di atas tu...aku akn pastikan..
aku jd anak lelaki yg IBU aku pasti BANGGAKAN DUNIA N AKHIRAT...


~heeeeeee...selamat hari ibu utk semua ibu2 di sana!~

imej ehsan en google... nk baby boy comei mcm ni bleh x?

5 comments:

  1. sebenarnya kalau kau perempuan pun kau boleh jadi semua itu(ketua pengawas, terrer bersukan dll). kecualilah jadi suami tu.

    nak tak nak je kan?

    p/s: jangan jadikan perempuan sebagai alasan utk kau tak capai benda-benda yang kau nak.

    ReplyDelete
  2. kalau lelaki,mungkin pemikiran x sme kot.

    ReplyDelete
  3. trevor: yep..i am all those...heeeee...cume la ni bleh kire brape byk lelaki yg mcm tu...very2 selected!

    kid: yep..that's the point... ni semua dr viewpoint seorg pompuan/wanita/gadis/ibu/isteri... kalo dr viewpoint seorg ayah..surely berbeza..

    ape pun...sbb tu manusia ni dijdkan berpsgan...supaya wujud berbalahn supaya kite sentiasa saling betul memperbetulkan..suami/istri..lelaki/pompuan ni mcm tupperware... xbleh betol2 sama size...kalo betol2 sama..mcm mn nk jd mangkuk n penutup kan?

    heeeeeeeeee..... :D

    ReplyDelete
  4. ape tak sama? kalau fizikal mmg tak sama. pemikiran pada aku, siapa rajin asah dia lah paling terrer. tak kira laki perempuan.

    ReplyDelete
  5. pemikiran n pencapaian could be two different things... pompuan penuh ngn emosi n sensitif..tu x dpt di nafikan lah..science pun dah buktikan... lelaki is more rationale n objective.. so..kt situ kite bleh katakan pemikiran or perceptions are different..bkn setakat across gender..tp among human pun we are unique in ourselves!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...