Thursday, May 19, 2011

MLM..cara mudah utk dpt duit?

td duk berblogwalk... lama gile x jengjln maya ni..eheks..bz nonton ASTRO... errr...heeeeeeee...bz yg x bergerak la..dah jd couch potato bak kate omputeh tu... pastu g le ke blog aidibmuadib ..aku plg ske blog ni..sbb..dr blog ni korang bleh dpt info psl semua scam MLM dlm mesia ni..hee....so arini aku nk share skit la experience ke..pengakuan ke..sbgi rakyat mesia dan jgk pengguna MLM..hahaha..pengguna ke..xde lah...actually aku ni spisis yg nk experience...tp bile dah jumpe blog ni..aku rs aku bleh dpt semua info psl MLM ni...mai nak share antaranye:

1. SCORE A: ni dulu..thn lepas to be exact.. ms nur athirah nak amik UPSR..ade cikgu dia beriye pomot psl score A ni... kate untung la..sebb bleh gune utk anak dr bdk darjah 1 sampai tingkatan 5..kalo x silap aku utk selama 2 thn ..la..nk kene byr rm1.5k...tu kire access fee utk portal tu la... dia kate gak...bdk2 yg gune score A ni byk yg berjaya etc... tu aku x nafikan lah... dia ajak aku join jd ahli..pastu cari kwn2 utk gune score A ni gak..pastu nanti aku bleh dpt blik modal aku etc... hurmm... bile dgr mcm tu..aku jd x berminat..actually dr awal lg aku x brape minat..sbb..1) aku percaya kalo xde guidance anak2 aku x reti gak blajo..depa ni bkn spisis yg pandai blajo sendrik!hahahha..nk jgk ibunyer duk ngadap sesama..isk..ms tu aku keje..x byk ms nk duk ngadap mende score A ni..lgpun aku lebih ske wat latihan gunekan kertas n pencil berbnding komputer ni..2)fees dia mahal betol!kompom En Dell x izin!walaupun gune duit aku sendrik!3) ms tu umah aku xde tenet lagi...so wuts the point beli portal score A tu?hahahahha...sabor jek la kan?so aku x join n x beli mende ni...


2. Infinity Downline: hahhhhh..yg ni aku betol2 join!hahhahaha...1) sebb murah! cume RM20 jek...kene mskkan ke dlm 1 akaun ni..ntah aku pun x kenal sbb aku cume dpt tru email kt yahoo jek...so sbb ms tu tgh agak kayes...hahahha..baru dpt dividen ASB...aku join le...memula tu cume niat...alaaa...doploh hengget jek..kalo x menjd..kire sedekah..kalo menjd...kaye la kot?akakakaka...tu gak le actually antara kate2 dlm email tu..."kite x jd miskin dgn rm20 yg kite laburkan tp dgn rm20 tu gak kite mungkin jd kaye" hahahha... gitu le lebih kurang ayatnyerrr...aku dah benk-in..pastu aku dpt mcm url address ntah hape..ikot arahn tu n aku pun send la junk mail ke semua address yg ade dlm yahoo address aku tuh...huhuhu..just trying my luck le..ikot arahn le katekan...sorry ye pd sesama yg dpt email mengganggu tu...tp jgn risau sbb..xde sesape pun yg response..hahaha...kire aku x berjaya lah ni..sesen pun x dpt pulangan dr rm20 hengget tu... xpe lah..kire sedekah...mcm yg email tu kate..x jd meskin pun..wakakakka..dah2...cume trase hampeh jek..


3. Gelang AC Mizal: yang ni actually aku xtau menahu pun yg dia ni scam..sbb..aku cume kagum jek la..AC Mizal bleh berjaya gile2 dlm bisness ni..jual gelang tungstun tu jek..pastu tingin le nk blikan En Dell..iyelah..sbb mcm ramai jek yg gune sampai AC bleh jd kaye n dpt datukship tu... tp x sempat nk kompol duit beli..tetibe bc Metro kate AC saman ntah sape..ms tu x tau lg psl aididmuadib ni hahaha..aku rs dia lah kot yg di saman ngn si AC ni..so aku browse le tenet..nk bc citer tu..hah..ni la first time aku diskaber blog aididmuadib ni...so..trus lekat n bc2 semua jenis MLM yg wujud kt Mesia ni..eheksss.... best wooo....bc lah!iqra'!! oh lupe nk bgtau...aku sokong aidid ni bkn sebb aku sesaje jek nk sokong..tp sbb aku rs facts yg dia bgtau tu adalah benar...so bleh gune akal n fikir sendrik kan? the choice is always in ur hands..



4: DETOX FOOT PATCH: hahahhaa...ni yg aku bc arini..klako...sbb aku gune mende ni weih!!! mn le aku tau..sbb xde plak sesape soh aku msuk join jd ahli footpatch ni kan?lgpun murah compared to kinohimitsu yg mhl gilos kt guardian tu..mendenyer lebih kurang sama jek...aku penah le gune ade lah dlm 14 kali..hahahha..iyelah..skali beli kan dia ade 14 keping..bleh pakai 7 hari..so in other words aku penah beli 2 kali lah...ms memula set yg pertama pakai tu..xde perubahan pun aku rs kt body aku...heeeee....maybe sbb aku bajet aku mmg manusia yg sihat kot..alhamdulillah..xde toksik..so maybe sebb tu xde perubahan sgt...tp nk gak try..mn mungkin xde toksik!!isk aku mkn jek seme mende yg halal weih..sapu jek..asal tekak aku nak..ekekekke..so beli set kedua...tp xde ape2 response pun!cesss...dah tu..give up..maleh dah...walaupun footpatch tu hitam humang aih setiap pg..tp xde plak rs bdn aku ringan ke..makin rajin ke..eheks..xde2... baik aku mkn examo..heeee...based on experience..examo mmg berkesan menghilangkan letih yg melampau..huhuhu..eh..iklan jap lak...so td bc le psl footpatch ni kt blog adid...kah kah kah..nk tau..korang g cari sendrik! kalo mls nk carik..klik sini ..tu aku dah bg link..mmg klako..pastu kan..kan..aku try gak le kt umah..sbb aku belen sekeping dr set yg kedua tu..(sekeping jek..sbb maybe makcik tu silap kire ms bg aku set tu..ntah..) ..aku try le..kt blakang esbok..blakang esbok kn pns skit..ala2 suhu bdn kite... ehhhhhhhhhh...betol la!!! mmg kaler dia tuko jd hitam...wakakakka...hampes tol! tawe sendrian aku... actually ms aku memula nk beli dulu En.Dell penah gak kate...cube tepek kt dinding..ntah2 tepek kt dinding pun dia bleh tuko warne...aku try gak tau!!tepek..tp x tukau pun wane weih!..skang aku dah tau..sbb dinding yg aku tepek tu sejok!! dia nk suhu bdn! try la! ehh..pjg le plak citer detox ni..


dah lah weih..aku nk nonton mantera anjasmaro ni...beshh...TV lagi!ahaksss....

~I am a COUCH POTATO!~ please save me from TV!

5 comments:

  1. hehe. klau baca psal MLM mmg penuh penipuan..tapi org yang sedang bergelumang tu bermatian2 tak amik kisah pun apa kata org sbb mata dia nmpk duit je. hehe.

    but good to know, klau kita msih nak guna pun apa salahnya.. ;P

    ReplyDelete
  2. Entahlah... pengalaman aku sendiri, dulu aku pernah join salah satu MLM dalam tempoh 2 tahun dengan yuran bulanan nya sebanyak usd10 perbulan. Tapi apa yang aku dapat? semuanya NOL.Bg aku MLM ni cuma menguntungkan upline dan pemilik MLM tersebut sahaja.

    Terbaru di blog Aku "Ketahui Rahsia Buah Dada Wanita "

    ReplyDelete
  3. cik keting, busy ka? free nnt visit la blog dy, dy ada tag akak..hehehe.

    Nota: Ini bukan MLM..hahaha

    >5 Blog Paling Kerap Dilawati

    ReplyDelete
  4. hai akak...sy pom masuk jugak la...hehe...dh dpt pom pulangan mkodal rm20 tu... :P

    jom baca ni jap, mane la tau kot2 berminat ... sekadar berkongsi
    ...

    ReplyDelete
  5. boleh caya ke cara tu?? hehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...