Sunday, January 16, 2011

Jiwa Kacau ...

hurmm.... baru nak masuk minggu ke3 for this semester..jiwe aku dah tahap kacau bilau..tido x lena..mkn x kenyang (ekekkeke...asik mkn jek ni)... byk betol mende yg aku pk kan... bulan januari belum pun out lagi... tp aku yg rs mcm nk out lak...wakakkaka... hurmmm... klako lak bile tetibe aku rs nk meluahkan penat paler wotak aku kt blog ni....

ritu aku duk kecoh2 sbb xtau psl mende alah pre requisite subjek yg aku kene amik tu... humang aih betol..bukan takat 3 pre req subjek jek yg aku kene amik..6 ko! haaaaaaaaaa...hamik ko..mmg struggle gile2 le aku sem ni... jgn aku jd gile kang udah le yek....

so sem ni aku challenge diri aku...aku amik 4 core subjek! 3 darinyer mempunyai final exam yg membawa markah 20% setiap satu ..manakala 1 lagi..xyah final exam tp...100% bergantung pd mini research n presentation yg akan kite conduct utk 14 minggu... glup! nama dia pun seminar... so kene wat seminar le utk mini research tu... yg 3 lagi tu..ade 1 assignment review yg membawa markah 30% dan juga group research (again!) yg membawa markah 30%... selain dr weekly reflections dan juga quiz......................................................... haaaaaaaaaaaaaahhhhhhh..hamik ko!

ok..tu blom kire aku punyer dissertation yg kene completekan chapter 1,2 dan 3 seblom week 10 nanti ye! ya ALLAH... bantulah hambaMU ni..permudahkan lah perjalanan menuntut ilmu aku ni...


so aku plan..siapkan semua individual assigment seblom week 5... takat ni..aku baru wat 1 dari 3 individual assignment n baru siap dalam 40%... hopefully by next week dia bleh siap 70% so aku bleh launch dia punyer comparative study kt kolej aku... so t kene mintak keje sama En Vios and all English lecturer yg wujud kt situ...


aku gak harapkan dapat siapkan chapter 1 dan 2 utk dissertation aku seblom week 7 menjenguk..sebb week 10 aku kene bagi draft ke my lovely supervisor Dr Azizah... tu plannyerrr....


oh ya... subjek prerequisite utk fakulti aku akan hangkut 3 dlm sem depan! sem ni aku amik subjek prereg utk program..sib baik dr 3 subjek aku cume kene amik 1 jek..tu pun thanks to the lovely Dr Masdinah n Dr Hanita yg sgt membantu utk mempermudahkan segala urusan aku menghabiskan subjek2 yg patut! huhuhuhu...semoga ALLAH jek yg mampu membls js mereka...


so..there goes my HBO, CSI, Numbers, House, Biochannel, Turbochannel... huhuhu... xpe..xpe...sabo sabo... 5 bulan jek aku struggle ni... hopefully i can still keep my insanity through the end of the semester! chaiyokk!!!!


YA ALLAH KURNIAKAN HAMBAMU INI KEKUATAN & IDEA YG BERNAS UNTUK MENYIAPKAN SEMUA TUGASAN DIA NI.... amin...

2 comments:

  1. itulah cabaran seorang student kan

    ReplyDelete
  2. yep!!! apelagi kene jd student n at the same time still menjawat jawatan ibu n isteri...hahahah :D...life is great!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...