Thursday, January 6, 2011

bLog uPdatE...yAhooo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam allssssssss...... finally dpt gak memperuntukkan sedikit ms utk menghapdet blog ni....

ok... i summarise jek my story mory the morning glory eh....

1 - Hepi New Year semua!!!!

     Sempena ngn tahun baru..of kosss le ade azam baru kan..hek hek... azam aku tetiap thn mcm lebiih kurang sama jek..bajet kontrol...errrrrrr..tu bleh kire azam baru ke azam recycle? ekekekke..... yg penting aku mohon semoga ALLAH permudahkan segala urusan aku dan keluarga aku especially suami n anak2 utk tahun 2011 ni..aminnn...


2- Sesi persekolah bermula...

     Tahun 2011 ni..kak long masuk tingkatan satu... alhamdulillah..dpt gak dia masuk kelas KRK yg dia duk tringin bebenor tu..akhirnyer..terpilih gak dia masuk kelas tu..dah rezki dia kot..cume aku bgtau dia..jgn sronok sgt dpt msuk kelas KRK tu...kelas KRK tu kene perform tau! kalo x..kene tendang masuk kelas biase...hurmmm...pepandai ko le kak long..yg penting..ko g sekolah... heeeeee..... yg penting bile dah menjengah alam remaja ni..dah mula nk jinak2 ngn cinta monyet le bagai...jgn lupa ALLAH n jgn lupe belajo..ibu dulu pun penah remaja gak..so ibu tau le mcm mn rasenyer... moga2 ALLAH sentiasa melindungi anak2 ibu dr anasir2 n gejala2 x sihat...nauzubillah... kak ngah lak..proceed to thn 3...alhamdulillah...dpt masuk kelas pertama...mcm biase la dia tu...dia dah wat perjanjian dah..kalo mid year exam t dia perform especially maths dia bleh perbaiki dr B ke A...dia soh aku promise belikan dia baju tido princess...hurmmm..kopak lagi le maknyer ni kang! Adik lak...continue sekolah kt umah mak nor...hahahha...babysitter dia la!


3 - FOUR FLET........

        ALHAMDULILLAH x terhingga pd ILAHI sbb keputusan sem lepas aku sangat cemerlang...ya ALLAH aku tersgt le bersyukur atas nikmat n kurniaanMU YA ALLAH... x sangka dlm keadaan hidup yg agak messy aku start gak my first sem for master TESL... dgn otak berkarat dah 9 thn x g sekolah..ngn aku yg mencari momentum dlm kekalutan menguruskan anak2...n mengadaptasikan diri travel sejauh 116km..akhirnya segalanya membuahkan hasil yg lumayan... semua ni x kn mampu aku capai tanpe keredhaan ALLAH dan juga tanpa bantuan dan pengorbanan insan2 tersyg....many thanks utk En Dell yg berkorban zahir dan batin (huk2..) , anak2 yg sentiasa bekerjasama dgn ibu bila ms ibu perlukan some space utk wat keje2 ibu, kak nor yg tlg jg adik so aku dpt ketenangan utk g kelas, kak normah yg secara langsung or x langsung tlg tgk2 kan anak2 aku kt seblh umah dia ni, Huda n Zakiah my partners in crime for SMD class n leadership  class (for without u both i could never achieved n found my nemo), pd Farah yg tlg amik kak long balik sekolah, pd abg ijad (driver van sekolah) yg tlg hantar anak2 aku g n balik sekolah, not to forget pd my best buddy Siti Halimah yg aku tau she will always be there if i ever need help to manage my life!, pd kete aku yg sabor ngn aku sbb aku duk lanyak dia g kelas hari..ekekkek...pd lecturer2 sbb bg the best gred to me..isk..byk lgi kot..pd jln raya yg mmbolehkan aku g kelas elok2, pd apek yg servis kete aku..huwahahha....dah2 stop...senang citer pd semua yg telibat secara langsung or x langsung...doa aku semoga ALLAH saja yg mampu membls segala jasa korang..amin....


4 - Semester baru bermula....

     So pd 3 Jan haritu serentak lak ngn anak2 naik skool...aku pun naik skool gak... sem ni amik 4 subjek..termsk la dissertation tu...alhamdulillah..suprvisor tersyg dah agak approve la tajuk aku...errr...ni kire tajuk yg ke4 ye!heeeeee...finally!!! tu pun 'agak' approve tau!!! aku kene byk wat lit review so that ilmu aku nk persue tajuk tu strong n x bleh nk disangkal lagi..ehem2..bleh ke?arrrggghhh redah jek la...hek hek...sem ni aku amik semua core subjek..taf2 belaka...so utk org mcm aku ni.. i guess aku kene start membc lebih awal dr org2 lain lah! huhuhu.... sabo alin..sabo... 4 bulan jek.... bkn aku jek kene sabo..laki ngn anak2 aku pun kene sabo..termsk lah bbysitter anak aku...ekekkeke...sabo le.... 4 bln ni jek aku kene struggle gile2 babeng...pastu sem depan dah release skit..insyaALLAH...doa n permohonan aku pd ILAHI semoga aku n keluarga aku serta semua yg terlibat dgn aku dikurniakan kekuatan dan semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami di dunia n akhirat...aminn..


YA ALLAH PINJAMKAN AKU KEBIJAKSANAANMU SUPAYA AKU BERPELUANG MENIKMATI KEJAYAAN DI DUNIA INI DAN SEMOGA AKU DAPAT MEMANFAATKAN KEJAYAAN ITU UNTUKMU...AMIN...


~wish me luck gengs~

2 comments:

  1. kak...tahniah dapat 4 flet....huhu...cayalah..kat kptmbp ko pekerja cemerlang...sambung master pun ko cemerlang...hebatnya ciptaan Allah Maha Esa ni...Syabas!!!Kan ku jadikan suntikan dalam diri ini...hikhik...lap u!

    ReplyDelete
  2. thanks lim... hopefully dapat kekalkan...hopefully dpt grad ngn first class...huwahahahha...angan2 tinggi melambong weih!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...