Thursday, August 19, 2010

Astro oH Astro...

Baru jek last week aku potong HBO aku...kunun2 nk jimat le..so instead of bayar RM89.90 sbln..aku igt nk cut kos le..tglkan RM49.90 jek..yakni tgl pakej famili n 2 mini pakej..learning n kartun tu...tup tup..En Dell bising... x best le xde HBO yang!! ..memula aku wat pekak jek la..eleehhh.... aku yg byr bill ske ati aku lah..ahaks... pastu senyap jap... lege...maybe dia dah bleh adapt ngn xde HBO tu..ahaks...


pastu dgr lak kak long komen..x best le tgk astro skng sbb dah xde HBO...hampeh tol le..ade lak supporter EN Dell ni... kak ngah jek x bising sbb aku x dilit akaun kartun tuh..sbb dia sorang jek ngn adik ske tgk kartun... aku ni lg le..dr dulu tingin nk channel bio ngn crime scene tu tau...x dpt2..iye la..sbb aku yg byr bill...so aku kene le kire bajet aku kan??

mlm td kul 10pm baru sampai umah... sbb ade kelas...actually kelas tu abis jam 6pm..sempat nk balik awal..in fact tu le plan awal aku..kunun2 nk lalu highway..pastu aku bleh lak sesat...wakakkak...sampai ke Taman Mutiara Rini nun...pusing punye pusing dkt 40mins baru aku jumpe balik jln ke UTM..pastu nampak signboard ke Pontian..so..xnak amik risk cari lorong masuk highway n end up sesat lg..aku pun ikot jln lama...elok2 sampai pekan nanas waktu buke..ape lagi..buke umah mak le...hek hek..sembang2 sampai kul 8.30pm baru gerak pulang ke BP..eh..iklan lak..sambung balik...

sampai umah jam 10pm..tgk En Dell tgh tggu aku depan TV sambil tekan2 butang astro tu dr satu channel ke satu channel... pastu dia asik tekan jek channel 411,412 and 413 tu... dpt tgk tajuk muvi jek la kan?wakakkaka...sebb aku dah dilit....cian lak tgk... sambil2 tu mulot dia bebel lagi...muvi bulan ni best2... hak hak hak..aku wat bodow jek...pastu dia boring..trus tutop astro tu naik atas n mkn...ngahahahhah....



sejak aku dilit channel muvi tu nampaknyer TV bwh tu dah jrg org tgk...hakhakhaka....kak ngah jek yg langgan tv tu tgk kartun...aku?hurmmm...sbb xde HBO le aku dah jrg tgk astro..ekekeke... nk tgk 701 asik ulang2 jek CSI tu..seme seasons tu aku dah tgk...thanks to tokei muvi kt kolej..eheks... aku ni ske tgk CSI yg waktu siang jek..sbb mlm biase aku lyn TV biase kt atas..tgk TV3, NTV7 etc...mlm biasenyer En Dell lyn Astro... or kiteorg layan HBO la..sbb tu jrg tgk CSI..selalu tgk yg ulangan waktu siang tu... so dah xde HBO... bohsan le pakcik tu..


so baru jap ni...aku trn nk tgk astro...alahaiii...asik2 ulangan jek channel 701 tu... tuko hallmark..asik muke oprah jek..bohsan le plak...tgk discovery channel... heeeeeeee....x besh la..bak kate Mr Vios..'Not My Cup Of Tea'.... so trus capai phone... dial le 1300823838.... hahahah...."hallo encik astro... tolong upgrade pakej saya ye.... dilit mini pakej tu..tambah muvi pakej n metro pakej....brape kos?"... "RM90.90 puan".... "ok saya terima"...penyambungan dlm ms "2jam ye puan"...'roger"..

so..instead of aku nk berjimat byr bill astro bulan ni..i end up menambah plak lagi...huwaaaaaaa!!!!!!!!!!!! "BANG!!!!!!!!!NAK DUIT BYR BILL ASTROOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...