Saturday, October 9, 2010

10 Petanda Anda Memilih Pekerjaan yang Salah

Penah terfikir x yg kerja yg korang wat skang ni bkn pekerjaan idaman korang? or in other words kerja korang skang ni bkn lah cite2 sbnr korang.... mai tgk petanda2 nyer...

1. Korang malas bgn pagi nak g keje....

2. Korang selalu xde mood kat tempat keje...

3. Korang asik tggu ujung bln time gaji jek...walaupun korang baru jek smlm pas dpt gaji..

4. Korang selalu jenguk jobstreet,jobsdb dan lain2 laman web yg ade maklumat pasal kerja kosong..

5. Korang rase bosan ngn keje korang skang..in other words..korang g keje n balik keje jek..bile tanye..ape keje ko buat harini..korang jwb.."ENTAH"

6. Korang x tau pun ape nama jawatan korng skang...bile org tanye ape keje korang...korang cube explain pjg lebar...sbb korang xtau ape nama jwtn korang tu..

7. Korang x penah mengidam nk naik pangkat...

8. Korang x kisah pun psl keuntungan or kemerosotan syarikat tpt korang keje..

9. Korang x kenal pun korang punyer supervisor or bos korang...

last but not least.....


10. Setiap hari korang selalu sesat nk g tpt keje........




hah..amacam..ade yg kene???hek hek...kalo lebih dr 5 tu...baik le cari keje lain jek!!!!! kah kah kah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...