Saturday, October 30, 2010

I miss My BFF....

terharu bile bc entry http://stillnadia.blogspot.com/2010/10/happy-21st-ruzana-shaliza-shashah.html which is dedicated to my niece... eloknyer bile ade best fren mcm tu....

entry tu gak tetibe menyentap hati nurani aku....tingat kt seme bestfren aku....

ms sekolah rendah: ms ni aku xde bff pun... sbb aku ni hidupnyer me'nomad'... further more..family background aku quite broken..so..xde bff pun...aku mmg bdk genius kt sekolah...active sukan...complete set...cikgu mmg ske aku..tp sbb akunyer background yg x besh tu..membuatkan aku ni ske menyendiri....xde ape yg nk dibanggakan dgn famili aku...so since sekolah rendah aku dah nekad...nk bina legacy aku sendrik...so UPSR aku...excellent...5A aku masuk SIGS ...sekolah itik gigi satu.... hahahha...bkn2...SULTAN IBRAHIM GIRL'S SCHOOL..antara sekolah bdk2 pandai kt JB..



ms sekolah menengah: sat jek aku sekolah situ...masuk tingkatan 2....aku tuko sekolah kg...SMPN...ms kt SIGS..sempat ade BFF...nama dia AIZAN ZAZARINA AZIZ..aku igt nama dia..sbb nama dia best sesgt...sampaikan aku penah berciter2 nk bg anak nama tu...heeeee....tp dah sampai 3 anak aku ni...x plak aku bg nama tu..heeee.... dia ni baik sesgt..sampai tahap pinjamkan aku baju kurung every thursday(SIGS pakai pinafore) ..sbb every thursday kene pakai baju kurung sbb ade kelas bacaan Quran...FYI aku xde bju kurung sbb x mampu beli..aku selalu skip kelas tu sbb xde bju kurung..sellu kene marah ngn ustazah sbb skip kelas tu... dia ni pinjamkan aku baju la... sedey kan... bile tingat..daifnyer hidup ms tu...


pastu pindah SMPN (sekolah menengah pekan nanas)... dpt my next BFF...DINAR SELAMAT ...dinar baik sesgt... bile aku pindah kg..bermakna aku pindah family gak..duk ngn mak sedara aku..yg aku pgl mak n abah sampai la ni...duk jd anak angkat depa...sampai la ni... hidup agak stabil..still..jd anak angkat...membuatkan aku agak malu nk bergaul... maleh nk menjwb soklan2 org bile bertanya psl famili background aku...mslh betol lg le kalo kene isi borang2 sekolah...rs mcm azab jek ms tu.. dinar je yg fhm.... tp aku ni manusia yg bermotivasi tinggi...msh lg dgn impian aku nk bina legacy aku sendrik...generasi aku sendrik...x berakar umbi dr mn2... hanya aku n suami aku...aku berjaya cemerlang dlm SPM...dpt masuk U....yahooo....



ms universiti: since matriks lagi..AZLINA MOHAMED NOR dah jd BFF aku... dia jek yg fhm..jeritan suara hati aku...ms aku struggle for my love..eceh..dia gak yg setia mendgr n menasihati...ms aku susah after aku kawin ngn my hubby n still continue my study..dia gak yg take care aku...msk main camp..MIMI AZURA SALEHUDDIN enter the frame...memeriahkan lg hidup aku...depa ni lah yg bersusah payah..ms aku pregnant with my first child...depa gak yg jg aku kt UIA tu... aku dmm...depa yg temnkn g kinik UIA...korang igt x ms aku ponteng usrah sbb nk balik kg anak aku dmm?? korang igt x ms korang pun nyuruk dlm bilik sbb xnak g usrah sbb aku x pegi...beriya si salmi ngetok pintu tu...korang duk sesenyap dlm gelap..ahahhaha....



korang igt x ms korang hantar aku naik bas kt pudu sbb aku nk balik gak memalm tu sbb anak aku demm??korang hantar aku pun naik bas dr gombak... heeeeee.... korang igt x bile korang kene signkan attendance aku every monday kalo aku x dpt balik kampus on time???


TINA...ko igt x ms aku kene tumpangkan brg2 aku kt umah bapak ko tiap kali kite kene kosongkan bilik sbb cuti sem?x dpt aku nk bygkan mcm mn aku nk buat ngn brg2 aku kalo ko xde... MIMI ko igt x bile ko sanggup x balik weekend sbb aku pun xbalik?sbb aku nk jimat duit so aku cume balik kg 2 minggu skali je? ko yg selalu balik every weekend pun balik 2 minggu skali sbb nk temankan aku kt bilik?walaupun umah ko dekat sepelaung jek dr kolej kediaman kite tu???


korang igt x ms kite sesama g BTN tu??? gile punyer sakit bdn ms tu? ko igt x ms kite sesama jerit sbb dah abis pengajian yg sgt mencabar tu??? gile ko... 6 thn bljr... sakit wooo... especially bile dah kawin n ade anak mcm aku ni..mslh financial..jgn citer la....kalo terkenang skang ni pun air mata aku still meleleh...


aku rindu la kat korang....aku taip entry ni pun sesambil ngalirkan air mata....sib abik anak2 aku dah tido..xde le nk menjwb soklan2...ahaksss.....


skang ni hidup kite dah semakin senang...msg2 dah berkerjaya...aku sedih sbb kite semakin jauh dek kesibukan kite sehari2... kesibukan tambh lg lak jarak kite...

aku xnak korang lupekan aku...aku xnak gak aku terlupakan korang....YA ALLAH..jgnlah sampai aku lupa akan js2 korang pd aku...
tina n hubby dia..



mimi (teka yg mn satu)


sori korang...aku colek pic ni dr FB korang..heeeeeee.... aku rindu betol ngn korang...really2 miss u...


ms keje:ms memula msk keje...aku msk sesaing ngn SITI AMINAH KATMON... dia jd BFF aku..sampailah..dia pindah keje...n trus duk jauh dah skang ni... dia yg fhm aku...walaupun ms tu ade sorang senior tu siap hasut2 dia jgn kwn ngn aku...hanye krn senior tu rs terancam ngn kehadiran aku dlm kompeni tu...sbb dia takut aku naik pangkat lebih cepat dr dia...gile tol..hakss...tp min ni lebih rapat ngn aku..so dia lebih tau aku mcm mn...senior ni memula dengki ngn RAHIFAH atas alasan yg sama gak..tp ifah cepat jek benti sbb dpt offer lain..so dia selamat..tinggal aku sorang ngdap senior yg mental..sabo jek la... ifa pun BFF aku...pah..ko igt x mcm mn korang gilir2 tido umah aku sbb jg aku yg tgh peknan anak no 2 tu? sbb hubby aku x balik umah?keje jauh?pah..ko igt x ms ko lah yg duk hanatr aku g cek up kt kinik tu? sampai skang aku ckp kt kak ngah yg dia berhtang ngn ko tau!!!ngn laki aku pun aku ckp gitu...sampai mati pun aku akan igt js ko pah!!


lepas min n ifah benti..aku xde kwn2 yg khusus...in other words xde BFF la...just kwn2 kasual..napa aku ckp kasual..sbb..we dont share our deepest feelings ngn kwn2 kasual...heee...itu aku la..bkn sennag aku nk share deepest feelings aku ni...

la ni aku ade SITI HALIMAH BAKRI, MUHAFIZAH, SUHAILI MUSA, IDAWATI IBRAHIM n MAZLIANA MAT DOM... semua aku anggap sbg BFF aku...semua rakan sekerja aku....aku rindu kt korang laaa....lama gile x lepak2 ngn korang since aku chiow julai ritu....


korang igt kt aku x???korang rindu gak ke kt aku??huwaaaaaaaaa......nk g shopping2 lagi ngn korangggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~out g kesat hingus~

3 comments:

  1. ntah nape tiba2 pagi ni aku nak bukak blog ko....ada plak cite menyayat hati rupanya...siap bubuh nama penuh + nama bapak aku...huhu...terima kasih ko anggap aku BFF...walaupun mulut aku jahat tp aku pun tau aku mmg baik...ececeh...rindu kat ko gak...sunyi hidup tanpa ko..harap2 lepas ko abis master ko jadik pengarah kat KPTMBP...amin....

    ReplyDelete
  2. hahhaa....ko bleh caya ke lim aku jd pengarah...aaaallaaa...xnak la lim..kang x dpt le aku nk curik2 shopping2 ngn ko..xpun aku kene wat rules baru... bleh kuor curik2 g shopping! :D

    ReplyDelete
  3. ya allah...jauhkan aku dr jadi mental, aku suka dan bahagia sgt dgn kerja aku skrg sbb blh cuti pjg, tk yah nk pk psl org, kdg2 blh curik2 shopping, blh msk2, ada kwn2 blh sembang2, blh cari wit lebih dan bebas cm burung terbang...as long as gaji halal...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...