Monday, May 3, 2010

Siapa John Chow & Irfan Khairi...

Td aku sembang2 maya ngn kwn aku kt USIM...aku soh dia update blog dia..berzaman since dia buke blog tu x di update2 nyer..pemls tol!ahakss....

Aku: Weih...brapa lama dah x update blog tu?
Tina: heeeee....kang aku update la harini...
Aku: Kate nk wat duit free kt tenet...kene le blajo update blog...wat skang gak!jgn tangguh!heeeeee...tu kate  JOHN CHOW tu...
Tina: Sape John Chow?
Aku: Jutawan tenet...heeeeee....dah jd kwn dia kt twitter tau!
Tina: Huwaaaa.....ye ke?mcm Irfan Khairi la yek?
Aku: a'ah....(dlm hati sape plak irfan khairi ni? trus search kt google)
Tina: Ko dah berkwn2 dgn jutawan tenet la ni?
Aku: Cett...aku bc artikel dlm blog dia jek la....ekekkeke....tgk le blog dia..mmg kagum...patut hape dia bleh jana sama RM40k permonth...
Tina: huwaaa....nanti after tgk desperate housewife aku update blog aku...hehehhehe...
Aku: cess....eh aku nk wat comparison la btwn JOHN CHOW n IRFAN KHAIRI ni..ok x?
Tina: Buat lah...dah kaye sok sedekah skit kt aku tau...
Aku: InsyaALLAH..
so...mcm yg aku ckp kt tina...aku nk wat search n comparison skit psl jutawan tenet berdua ni...check this out...

JOHN CHOW: 

IRFAN KHAIRI

so dedua ni actually ade persamaa...dedua gunekan internet ni sbgai alat utk :
i. marketing
ii. sebarkan maklumat
iii. cari customer


tu la 3 mende yg aku nampak..sama jek...depa ni more pd jd pengantara pd sestgh produk..depa bkn ade produk pun..tp depa tlg psrkan produk melalui blog or weblog depa yg popular tahap juta2 visitors per day kire mcm distributor la ni kan?..and apabile visitors to klik produk for info or beli produk melalui weblog mereka...ms tu la yg depa dpt income... mcm JOHN CHOW tu..sbb ape dia bleh dpt sm 40k tu? tgk la visitors dia brape ramai...traffik dia ngalahkan traffik jem kt KL tu!ahakss....so mcm mn nk invite traffik?haaaaahhhh... tu nanti akan aku bincangkan dlm entri lain...kene undurkan diri jap..aku ade mslh perot harini....


out!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...