Tuesday, April 6, 2010

Bile anak2 ikot ayah pegi keje.......

Haritu anak2 ajak g tgk ayah keje..tetibe jek depa tingat kt ayah depa..kebetulan ms tu cuti...aku pun trus le calling2 ayah dia..tanye keje kt mn?since tpt keje dia pun x brape le jauh sgt..dlm 80km jek...aku pun trus le pegi tpt dia keje...bior anak2 tgk mcm mn pyhnyer ayah cari rezki...kalo g tpt keje ibu dah biase... this time..nk tgk ayah keje lak..

ni muke kegembiraan ayah bile anak2 dara dia seme dtg visit dia kt tpt keje...ekekkeekekee....

kwn2 seangkatan dia pun sengih jek tgk anak2 dara plus bini en. dell dtg ke tpt keje yg comot2 tu...heee...almaklumlah..keje mcm depa ni mmg x sesuai utk pompuan dan kaum2 lemah yg sewaktu dgnnyer.. actually akku rajin gak ikot hubby aku g keje..dulu la...kalo free jek n kalo aku x keje dia kene keje..mesti nk ikot..saje jek..bwk le anak2..tp lately..since aku pun pack dgn keje..plus..anak2 pun dah start pack dgn homework skool n so on...kiteorg pun dah jrg ikot ayah g keje...

nape aku ske ikot en.dell g keje?heeeeee...mesti korang pelik kan?lain la kalo en.dell tu keje kt opis yg ade airkon ke kan?or..en.dell pegi outstation ke oversea ke kan?ahakss....alaaa....apepun keje en.dell aku bkn kisah pun..asalkan halal dan diberkati ALLAH...ok le tu... actually nape aku ske bwk anak2 g tgk ayah keje?aku nk anak2 plus aku sendrik sentiasa igt betapa susahnyer seorg ayah n seorg suami bertungkus lumus cari rezki utk keluarga....brape ramai yg penah tgk suami dia or ayah dia wat keje?anak sedara aku sampai x tau nk tulis ayah dia keje ape kt dlm borang sekolah...sebb dia pun xtau n x penah amik tau ayah dia keje ape...uhuhuhu...

objektifnyer...biorlah anak2 x malu dgn keje ayahnyer...dulu aku malu nk bgtau kwn2 bapak aku cume keje bwk lori ayam!hehehhee..... skang ni aku xmo le anak2 aku malu walau apepun keje parents depa...aku cume nk depa realise yg ape pun yg kami ni buat..cari rezki susah payah utk jlnkan kewajipan pd depa seme..pluss...dah tau cari duit tu susah..OLEH ITU jgn bazir n mintak yg bukan2!
heeeeeee....aksi2 si anak dok ngaco keje si ayah...x lama lepas tu..kiteorg kene halau ngn ayah..syuh2..payah ayah nk wat keje le korang ade kt sini..pegi balik!!!wakakakakka....so berduyun2 le kiteorg balik...huhuhu....have a NICE DAY HUNNI BUNNI!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...