Thursday, April 29, 2010

Pagi Nan Merah...

cube teka...pic matahari tu waktu pagi ke ptg?huhuhu...actually tu bkn pic matahari...tu pic bulan daaa...aku snap pic ni ms pas hantar kak long g skool yesterday morning...at around 7.05am ..perghhh...cantik kan?subhanALLAH....mcm waktu senja dah...

tingat lak aku kt lagu awie tu...SENJA NAN MERAH...so la ni..terbukti la kan...senja x semestinyer merah..n merah x semestinyer waktu senje jek...pgi pun bleh jd pagi yg merah...betui ka?

pic yg ni lagi la nampak mcm matahari nk terbenam kan?mcm waktu mlm nk dtg...tp actually tu pic bulan yg nk terbenam..matahari akn muncul kemudian...korang tgk la pic bwh ni...



hahhhhhh...ni pic this morning at 6.50am...dah terang tau ms tu!tu..bulan tu!pic ni di ambil dr pintu depan umah aku..hek hek....tetibe masa aku snap pic ni aku terfikir..

i. adakah ini tanda2 bahawa alam ini sudah terlalu uzur?
ii. adakah ini pembuka kata kepada hari pembalasan?
iii. adakah kita sedar apa yg berlaku pd alam ini sedangkan kita terlalu sibuk mengejar duniawi?
iv. sibuk mencari harta siang dan mlm hanya kerana nk byr hutang?sedangkan  kite x pasti adakah esok akn muncul lagi? SubhanaALLAH....ampuni dosaku YA ALLAH...

MAHA SUCI ALLAH SESUNGGUHNYA ENGKAU LAH PELINDUNG
MAHA SUCI ALLAH SESUNGGUHNYA ENGKAULAH PEMBERI REZEKI
MAHA SUCI ALLAH SESUNGGUHNYA ENGKAULAH PENGAMPUN SEGALA DOSA
MAKA YA ALLAH TUNJUKKANLAH KAMI JALAN YANG BENAR
MAKA YA ALLAH LINDUNGILAH HATI KAMI DARI HASUTAN SYAITAN
MAKA ALLAH TEMPATKANLAH KAMI DI BARISAN PARA MUJAHIDINMU...

AMIN...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...