Friday, June 4, 2010

Nak Cakap!Nak Cakap!Nak Cakap Gak!!!

Seminggu dua ni adik tido x selese... kdg2 bgn tgh mlm or early pepgi utk sembang2...aduhaiiii.... terpakse le aku melayan karenah anak...dia sibuk nk berckp...bercerita...sampai aku bgtau dia..esok jek la dik citer..tp dia ...mcm..nak cakap!nak cakap!nak cakap gak!!! kdg2 mcm nk hilang sabar gak..tp bile dgr dia celoteh...rs klako la plak... hihihi..so instead of getting angry at her..i end up laughing with her in the middle of the night!!! haiyaaa....




Actually bkn ape...dak khusyuk tu baru nk pandai cakap..ahakss...dah nk masuk 2 thn..baru nk dpt 'sore' sblom ni dia tau nangis, tawe,singaiii jek..hek2... nk dgr butir perkataan dr mulut dia mmg payah... kalo anak2 org lain tu, first word kuor dr mulot depa ialah "mama" or "mak" or "ibu"..tp adik ni..first word yg mmg kuor dgn jelas segt ialah...."KAKAK"....hahahha... pastu pandai panggil ayah... nk sebut ibu...yg last skali..hek2... x kcik ati pun.. sbb seme anak aku mcm tu..maybe sbb perkataan "ibu" tu agak payah nk nyebut kot?? hek2... xpe lah...


maybe korang tertanye..abih tu dia pggl aku mcm mn??? hak hak hak... nk tau? sblom dia pandai cakap / sebut perktaan ibu tu.. kalo dia nk pgl aku.. dia x pgl..tp dia dtg kt aku n tepuk2 aku...hek hek..lg best kan? sbb ade sentuhan...heeeeeee..... bkn sore..tp sentuhan..samade dia tepuk2 bahu,kaki or wutever le yg dia sampai kt body aku or selalunyer dia dtg n siyom jek mn2 bhgn body aku...selalunyer kaki le..hahhaa...sbb dia kn pendek lagi..hek2... siyom pehtu dia pun tunjuk2 le ape yg dia nak..tugas aku?? hurmmm..kene le teka ape ke bende le yg budok ni nak gamaknyer..hek2..


dah sampai tahap ni..keje dia asik ngajuk jek ape yg org ckp..dah mcm echo le plak...wakakka...kalo sembang2 dpn dia kang..dia duk ajuk balik ape yg aku ckp..isk..isk....

alhamdulillah..walaupun lambat dia bercakap..setiap butir perkataan yg dia sebut mmg clean n clear..xde pelat2 weih!
 Disebabkan aku keletihan sbb dah beberape hari dok melyn bdk kemaruk dpt sore tuh...n aku pun cume dpt tido dlm 3-4 jam jek kot..aku tersgt le rs keletihan..ngntok pun ade..sbb aku ni spisis yg mesti tido at least 10 jam utk stay fresh the whole day..aku x tido siang dah..n aku tersgt le jrg mengantok waktu siang..kecuali kalo aku mkn tghari..hik hik...ape tindakan aku??aku minum kopi!!!ahakss..mende ni mmg aku avoid sbb dulu aku penah try minum kopi n i end up tegang urat kapla!!!migrain..

dah 2 hari aku try minum kopi... 2 hari lepas semua mcm ok jek...smlm pun ok gak..tp harini?aiseyyy....pnyakit lama aku dtg balik..aku rs aku terovedose caffein le!!! waduh2... org kate kopi bleh keep u stay awake...tp bile kapla aku dah bengal mcm ni..mmg aku kene tido la jawabnyerr!!!!
 ok nk g tido jap...zzzzzzzzzzzzzzz..........


 semua org dlm pic ni dah tua2..hek2...ni pic 2 thn lepas...muke aku jek yg x brubah...stay comel nguhahahha... *pic ihsan alinworld model agency*

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...