Sunday, June 6, 2010

Review Mentor Musim Ke 4

Baru jek abis menonton Mentor Musim Ke 4 td...pesaingan yg hebat antara 3 protege iaitu Ila (Joe Flizow), Nani (Azmeer) dan Shaq (Mas Idayu)..bg aku semua mereka2 ni punye kekuatan tersendrik..ceh..mcm ayat pengomen biase jek kan?hak2..Keputusan pun dah kuor le td...dah tau pun hanye 2 protege dr Kumpulan A ni yg akan pergi ke semi final..Shaq..terkuor..huhuhu..cian dia..

Ok bleh bc kt sini komen ku sbg pemerhati dr jauh..hak2 for their performances tonite la yek..

ILA
  • Aku ske bdk ni...sore dia sbnrnyer best tp most of the time si Joe ni silap pilih lagu utk dia..aku rs dlm dah byk kali dia nyanyi kan..ms dia nyanyi lagu P.Ramlee tu jek yg betol2 best..bleh meremang bulu rome gua tau ms dgo dia nyanyi lagu tuh..juri pro pun ms tu bg komen yg mantep..tp aku xtau nape si Joe ni xmo pilihkan dia lagu2 yg berunsur mcm tu..sbb aku rs...mmg sore dia sesgtt...le suai utk lagu2 berentak R&B..Aku rs kalo dia nyanyi lagu2 sape nama lectureritm yg jd penyanyi tuh? hahhh...Syafinaz..komppom bleh menang bdk nih!

SHAQ

  • Budak ni kan..bkn aku nk ckp le..kalo x kerana bdk ni selalu gugup..aku rs dia bleh menang dlm seme konsert...Mummy mmg pandai pilihkan dia lagu..tp tu lah! Budak ni bkn x reti nyanyi.. sbb sore dia mmg ala2 Salim - Iklim dulu..ko hingat???payah tau nk carik org sore serak2 basah mcm Salim tuh!! tp tu la...mmg dia penakot!!hak2..ko blom redi kot Shaq nk jd penyanyi....huhuhu...tp aku rs kalo mummy pilihkan dia lagu "Bunga Emas" ke kan??mmg mantap le...tp depends gak kan?kalo dah kecot prot...mcm mn nk nyanyi lek lok...huk2..


Nani
  • Dia ni sore selalu tenggelam timbul actually...alaa...kalo korang nktau sore dia ala2 sore siti sarah raisuddin tuh..bg aku biase2 jek la...tp kan disebbkan 2 peserta lagi tu mmg ngek ngok skit..so dia ni dpt gak le ke semi final..kalo korang x caya nape aku kate sore dia biase2 jek kan??2 konsert sblom semi ni actually dia dpt markah rendah..konsert 2 dia dpt markah kedua tinggi sbb si Shaq tu kecut prot dan nyanyi ntah hape2..hak2...kalo si Shaq tu nyanyi bebtol kompom dia dpt markah rendah lagi..tp konsert ke 3 mlm td mmg Azmeer dah jumpe lagu / rhythm utk Nani... so others kene beware la...huhuhu..
hurmm..tu la komen dr aku..hek2...aku x reti lah nk komen pitching ke hape...yg aku tau..kalo lagu yg depa nyanyi tu jd sedap di dgr..tu kire best le..tp kalo lagu yg depa nyanyi tu jd ntah hape2..sampai anak2 aku pun bleh kate lagu tu jd x sedap..tu dah kire kompom le mmg x bleh nk bwk lagu tuh..

Yang aku msih lg x fhm nape le mentor2 depa ni x pilih lagu2 yg sesuai ngn sore depa..maybe nk bior penyanyi depa ni versetail kot?bleh nyanyi seme jenis spisis lagu..hurmmm...bg aku..kn ke ni pertandingan..n mesti le kite nk menang kan?so..kuorkan jek la wuts the best?ye x? ni bkn akademi fantasia yg depa tu blajo nyanyi n mmg kene bw byk2 jenis lgu yg berbeza...ye x?so...kuorkan jek la  yg terbaik utk mereka...yg penting..mENANG!!!hek2..


Ntah le..aku pun actually x brape pollow sgt realiti program yg mcm ni...Akademi Fantasia pun aku x penah tgk..baik aku tgk HBO or tgk Biggest Loser Asia ke..tp since anak aku ske nk tgk mentor ni...aku pun join le skaki...masalahnyer bile dah join..aku plak yg over2 komen..hak hak hak

~out~

1 comment:

  1. makasihler dgn komen2 anda maka aku tanpa perlu tengok tv pun aku dah tau jalan ceritanya..wakaka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...