Wednesday, June 9, 2010

Why Did I Get Married?

Aku bercuti-cutian minggu ni...saje..amik cuti sempena cuti sekolah ni...9 hari cuti..hik2...apply 10 hari..tp 9 hari jek yg lepas..ok le...hurmmm...jd org mcm aku ni..THE TYPICAL WORKING CLASS MOTHER mmg memenatkan...iyelah...aku lah si driver anak2 g sekolah...aku lah si bibik kt umah...aku lah jgk sama2 bantu suami cari rezki yg halal..uhuk2..bkn merungut tp aku rs actually I am blessed with all this..Terima Kasih Ya ALLAH!!

So bile time cuti2 sekolah ni...kebetulan plak bdk2 kolej pun tgh cuti sem..aku pun amik kesempatan utk bercuti gak..rehat skit le kt umah...rehat skit dr jd 'lipaskudung' ke sana ke mari duk jd supermom!!hak hak...

Bile aku bercuti..standard la....manusia yg addicted kt TV ni akn memakukan bontotnyer serta bijik matanyer ngn TV..hehehhe...ASTRO tu..'macam2 ado..." ngehehhehe....aku bgn dr depan TV bile time2 penting jek..hek2..paham2 le yek..so I came accross this muvi..tajuk dia.."Why Did I Get Married"...sedey citernyer..actually xdelah sedih gile2..tp sedeylah jgk weii...

Muvi tu mengisahkan ttg 4 psg somi istri..masing2 ade secret masing2...secret ttg kecurangan dan jgk kekecewaan depa dgn psgn masing2...bile seme secret tu dh terkuor..maka..u can guess kan?? seme jd haywire lah... everybody's is broken hearted... masing2 cube melarikan diri dr psgn masing2..maybe sbb malu or rs bersalah... 2 suami dlm citer tu berlaku curang pd istri2 depa...yg sekor tu nak ceraikan bini dia sbb bini dia gemuk..hek2...dan si istri lak cube nk perbaiki hubungan depa dgn cara nk kuruskan bdn..tp...lambat sgt nk kuruskan bdn tu sbb si suami dah ade pompuan ramping..so depa bercerai..yg sekor lg tu curang ngn ex-wife dia..so ape lg..wife dia ngamuk lah...however..it turns out to be..si wife pun cureng gaks..hak2..elok benor le tuh!!

Yg lg 2 psg ni mmg setia lah..cume yg sorang ni xmo anak lg..dia cume ade sorang jek anak pompuan..pehtu dia xmo dah anak sbb dia bz kejo kerjaya..si suami lak pegi cek DNA anak pompuan dia tu sbb dia suspicious tu anak dia ke bkn!!!huhuh...korang tau psl ape?psl dia kate...bini dia tu bz sgt...so depa jrg 'bersama' tp bile tibe2 istri dia preknan dia curige...ape punyer suami daaaaa...xde trust betol!!! Yg sepsg lagi tu anak dia meninggal dlm accident n dia salahkan wife dia sbb x bucle up kan anak dia..so tu jd punca kematian bdk tu..sedih istri dia bile sepatutnye suami dialah org yg bantu dia menjd tabah menghadapi situasi tu tp it turns out suami dia pun sama2 menyalahkan dia... wuts gone is gone lah kan?We live by God's Destiny...huhuh...sedih tau...tp depa ni mmg setia lah..even dlm keadaan si suami yg x cukup "supply" (u know wut i mean kan?? depa xde lah plak nk cari pompuan lain..or org Melayu ske gune term...'makan luor'...huk huk huk.. they belive in the 80/20 prinsip in marriage...ape 80/20 tu??huhuh..aku pun baru tau..tp..bagus tau..mai aku terangkan..

80/20 rules tu kate depa...dlm marriage mmg mmg kite cume dpt 80% jek dr ape yg kite nk dlm hidup kite...yg lg 20% mmg xde...n mmg depa xkan dpt dlm marriage...so..kate depa kalo depa nk jeorpedizekan marriage depa hanye krn nk cari 20% yg missing tu..its not worth it la... cthnyer...walaupun x cukup 'supply' dr wife depa....xde le plak depa nk g cari pompuan lain..sbb bg depa...tu cume 20% yg missing tu..kalo depa nk 20% tu..they might lose the 80%..so..x berbaloi...huhuhu...stuju sesgt nih....

so ending story???mestilah happy ending..bak kate Shakespeare.."ALL WELL THAT ENDS WELL"... seme psgan confront their issues...cume...utk si suami yg ceraikan istri dia tu...mmg menyesal la...sbb after getting acquainted with the ramping girl... dia rs menyesal..sb ape???hak hak hak...tang ni aku ketawa instead of crying..ms istri dia yg gemuk got dumped by him tu aku nangis...sedih ko!!! ok2..sbb ape? sbb .... dia kate..si ramping tu x sama mcm ex-wife dia..si ramping x pandai masak, x pandai kemas umah, x pandai cuci baju even buang sampah pun x pandai!!!! hak2 padan muke ko!!! yg si ramping pandai cume...shopping n gunekan American Express dia jek!!! nguhahahhaha...padan muke ko!!! by the time dia nk berbalik semula ngn ex-wifey dia...that wfe has already marry another guy...heeee....seorg syerif yg hensem n taf...huk2...ok..maybe korang kate dia dah kurus sbb tu dpt ngurat sherif taf tu...tetttttttttt...wrong!!!! in fact...dia masih gemuk lg...cume dah trimm le seskit...n dia kate...syerif tu hari2 ajak dia berjln to encourage dia bersenam...hahhhhhh...tu lah baru dikatekan suami yg baik..kalo nk bini cantik...kene le bg support!!!bkn mengutukkkk jek!!!! gile ke hape!!!

Ok...ayat plg best dlm citer tu...bile si suami yg gile talak tu ejek2 syerif taff sbb kate dia kawin ngn ex dia...ape syerif taff tu kate???

"Yep!Another man's ex could be someone else's jewelry"

Terharu gile babeng aku dgr ayat nih...mengalir lagi air mata berjurai2...dah mcm tgk citer Bukit Kepong dah!!!!huk huk...so..mmg hepi ending la..aku ske citer mcm nih!!!



Oh...lupe nk bgtau...Janet Jackson berlakon dlm citer ni...hehehhe...terkenang plak Mikel Jekson..

1 comment:

  1. tapi rasenye ramai gak yg gune prinsip 80/20 tu sekarang. :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...